Därför stoppas pappa Sefik från att hälsa på Zlatan i Los Angeles Galaxy: ”Det är ett stort problem”

.

Zlatan Ibrahimovic har varit hemma i Malmö och fått sin staty avtäckt.
Då berättar en stolt pappa Sefik Ibrahimovic om varför han stoppas från att hälsa på Zlatan i Los Angeles.
– Vi sms:ar, men jag kan tyvärr inte hälsa på honom, säger han till Kvällsposten.

När Zlatan Ibrahimovic avtäckte sin staty i Malmö i går kväll fanns även hans allra största supporter på plats. En stolt Sefik Ibrahimovic blev överväldigad när han fick se sonen som staty på Stadiontorget i Malmö.

Därför stoppas Zlatans pappa

Att statyn hamnade just i Malmö betyder också väldigt mycket för pappa Sefik.
– Det är en stor sak. Det är bra att hans staty kommer hit, utanför Malmö Stadion. Det var här hans karriär började. Jag är stolt, väldigt stolt. Över hela hans karriär och att han nu blir staty, säger han till Kvällsposten.

Sefik Ibrahimovic
191008 Zlatan Ibrahimovic’s father Sefik Ibrahimović pose for a portrait ahead of the revealing ceremony of Zlatan Ibrahimovic statue at Stadiontorget on October 8, 2019 in Malmö.
Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92363

Men 68-åringen berättar också varför han stoppas från att hälsa på Zlatan och familjen i Los Angeles och se honom spela för LA Galaxy. Pappans sjukdom stoppar honom från att flyga till USA.
– Vi sms:ar, men jag kan tyvärr inte hälsa på honom. Jag kan inte flyga för jag har tinnitus. Jag flög till Portugal 2004 när det var fotbolls-EM, men har aldrig gjort det efter det. Det är ett stort problem med tinnitus, säger han till kvällstidningen.

Zlatans pappa om framtiden

Vid årsskiftet går Zlatans nuvarande kontrakt med Los Angeles Galaxy ut och då väntar med största sannolikhet nästa kapitel och nästa flytt för stjärnsvensken. Pappa Sefik vet inte vad sonen vill göra här näst men om han själv får välja så är nästa flytt given.
– Jag hoppas han kommer hem, men han ska avsluta sin karriär i USA. Han ska fortsätta karriären någonstans, men jag vet inte var. Om jag visste var skulle jag säga det, men jag vet inte. Han får säga det själv, säger Sefik Ibrahimovic.

Zlatan Ibrahimovic
190413 Zlatan Ibrahimovic of LA Galaxy celebrates with teammates after scoring 1-0 during the MLS regular season football match between LA Galaxy and Philadelphia Union on April 13, 2019 in Los Angeles.
Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87922

Zlatan själv har tidigare uteslutit en flytt hem till Sverige och Malmö FF. Istället har det ryktats om Boca Juniors, Manchester United och även Napoli så tyvärr får Sefik fortsätta följa sin son på avstånd.

LÄS MER: Jättekritiken mot Zlatans nya staty: ”Jag står inte ut – det irriterar mig väldigt mycket”

Zlatans nya utspel – öppnar för sensationell comeback i Italien: ”Jag skulle prestera bättre än dom”