Zlatans nya utspel – öppnar för sensationell comeback i Italien: ”Jag skulle prestera bättre än dom”

.

Zlatan Ibrahimovic ser ut att leta ny klubb.
Nu öppnar han för att återvända till Italien igen.
– Jag skulle prestera bättre än de som är där nu, säger han till italienska Sky.

Det står klart att Zlatan Ibrahimovic för all framtid kommer att stå i Malmö. Men vid sidan av statyn råder det större osäkerhet kring personen Zlatans framtid.

Zlatan öppnar för Italien-flytt

Kontraktet med MLS-klubben Los Angeles Galaxy går ut vid årsskiftet. Och han själv vet inte ens vad som händer efter det.
– Kontraktet löper ut i december och jag vet inte vad som kommer att hända efter det datumet, sa Zlatan till italienska Sky när statyn avtäcktes i går kväll.

Zlatan Ibrahimovic
180330 Zlatan Ibrahimovic under en presskonferens med MLS-laget LA Galaxy den 30 mars 2018 i Los Angeles.
Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87668

Sedan kom så klart den givna frågan om svensken kan tänka sig att återvända till Italien. Absolut, Zlatan tycker självklart att han håller för spel i Serie A.
– 100 procent. Jag är fortfarande avgörande, i Italien och alla andra länder, sa ”Ibra”.
– Vi får se, det finns många saker som avgör både vad gäller fysiken och vilka möjligheter som finns. Men om jag kan komma till Italien så skulle det inte vara några problem. Jag skulle prestera bättre än de som är där nu.

Återförenas med förre tränaren

Zlatan Ibrahimovic har tidigare spelat för Juventus, Inter och Milan i Serie A. Men nu kan det bli en fjärde italiensk klubb för svensken.

Zlatan Ibrahimovic
190413 Zlatan Ibrahimovic of LA Galaxy during the MLS regular season football match between LA Galaxy and Philadelphia Union on April 13, 2019 in Los Angeles.
Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87922

Tidigare har nämligen Napolis tränare Carlo Ancelotti öppnat för att återförenas med Zlatan. Ancelotti tränade svensken i PSG säsongen 2012/13.
– Jag har ett bra förhållande med Carlo, han är en otrolig tränare men framförallt en fantastisk person. Jag hade turen att få jobba med honom och lära känna honom som människa. Jag är ledsen att det bara varade i ett år, för att jag ville att det samarbetet skulle pågå så länge som möjligt eftersom jag var i en fantastisk period i min karriär och även honom, enligt mig.

Zlatan har även ryktats till både Manchester United och Boca Juniors senaste tiden.

LÄS MER: Jättekrisen i Tottenham – nu kan FEM spelare lämna klubben efter fiaskostarten

Jättekritiken mot Zlatans nya staty: ”Jag står inte ut – det irriterar mig väldigt mycket”