Stora överraskningen: Fotbollsstjärnan Petr Cech lägger ned karriären – och byter sport(!) helt

.

Det här måste verkligen vara tidernas mest oväntade värvning.
Ikoniske fotbollsmålvakten Petr Cech lägger ned karriären – och byter sport.
37-åringen sadlar nu om till hockeymålvakt…

Han har gjort över 300 matcher för Chelsea och 100 matcher för Arsenal. Lägg därtill fyra Premier League-titlar, en Champions League-mästartitel, fem FA-cupvinster, tre ligacuptitlar, en Europa League-titel och är den målvakt som hållit flest nollor i hela Premier Leagues historia med 202 stycken.

Petr Cech byter sport helt

Petr Cech kommer för alltid att vara en legendarisk fotbollsmålvakt. Men nu är karriären över tjecken som officiellt lagt handskarna på hyllan.

Petr Cech
Football – Norwich City v Chelsea – Barclays Premier League – Carrow Road – 26/12/12
Petr Cech of Chelsea
Mandatory Credit: Action Images / Paul Harding
Livepic
EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or ìliveî services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Please contact your account representative for further details.
© Bildbyrån – Cop 7 – SWEDEN ONLY

Men idrottskarriären är inte alls över för det. I dag kom nämligen den mest oväntade värvningsbomben när 37-åringens namn helt plötsligt dök upp på hockeysajten(!) EliteProspects.

”Enorm värvning för oss”

Cech byter nämligen sport helt och hållet – från fotbollsmålvakt till hockeymålvakt. Tjecken har skrivit på för engelska hockeylaget Guildford Phoenix och ska nu uppfylla en barndomsdröm.
– Jag ser fram emot den här möjligheten och hoppas kunna hjälpa det här unga laget att uppnå sitt mål den här säsongen. Efter 20 år inom professionell fotboll känns det som en underbar chans att få testa på sporten jag älskade som liten, säger Cech i ett officiellt uttalande.

Petr Cech
Petr Cech. FOTO: Twitter

Guildford Phoenix till andradivisionen i England och spelar hemma på Spectrum Arena som tar 2 000 åskådare. Men med ett sådant prestigefyllt nyförvärv bör det luta åt lapp på luckan när Cech kliver in mellan stolparna på skridskor.
– Det här är en enorm värvning för vår klubb. Vi är väldigt glada över att få in honom i laget och ser fram emot att se honom spela i helgen. Han har förbättrat sig avsevärt sedan första gången jag såg honom på is, säger tränaren Milos Melicherik i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Förre SHL-profilen återvänder till svensk hockey – här är nya klubben!

Elias Pettersson med säsongens första mål i natt – i Vancouver Canucks rekordseger(!)