STORT GRATTIS: Magnus Samuelsson fyller 54 år i dag – och avslöjar hur absurt mycket han tar i bänkpress

Magnus Samuelsson charmade hela svenska folket med sina muskler.
I dag hyllar vi det blågula muskelpaketet på 54-årsdagen.
Och han själv avslöjar exakt hur mycket han tar i bänkpress.

Det är väldigt lätt att känna sig liten i samma rum som den väldigt Magnus Samuelsson. Han är hela två meter lång, har som mest vägt över 150 kg och ägnat hela sitt åt styrketräning.

Starkast i världen

1998 blev han förevigad med den mäktiga titeln som ”Världens starkaste man” efter att ha vunnit den prestigefyllda tävlingen med samma namn. Men det skulle ha blivit något helt annat av hans liv egentligen.
– Jag är uppvuxen med lantbruk och det var det jag trodde att jag skulle hålla på med hela livet. Vi drev mjölkproduktion och växtodling fram tills jag blev proffs på idrott. Sen har livet bara blivit en spin-off på spin-offen hela tiden så man hamnar och gör saker som man inte hade någon aning om, berättar Samuelsson i en intervju med Svenskt Kosttillskott.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Magnus Samuelsson
Kristiansand 20050806 Nordisk mesterskap Strongman 2005 i Kristiansand Dyrepark. Magnus Samuelsson, Sverige kom på andreplass i mesterskapet. Han kvalifiserer seg dermed til verdensmesterskapet i Strongman. Her deltar han i øvelsen Apollon Axel. Foto: Kjell Inge Søreide/Scanpix

Den svenske vikingen charmade hela svenska folket på 90-talet när han år på år ställde upp i strongman-tävlingarna som sändes på TV3. När världens starkaste män gjorde upp om den ärofyllda titeln blev Samuelsson en personlig favorit hos många med sina väldiga biceps och varma personlighet.
– Det låter skrytsamt men jag tror att jag hade blivit ännu bättre om jag hade ätit lite mindre och tränat mer core. Jag fick två stora ryggskador sista åren och då började jag köra en förfärlig massa core för att kunna fortsätta tävla över huvud taget. När jag väl fått fart på det så slog jag mitt rekord i marklyft. Hur hade det varit om jag gjort det från början? Sen är den mentala biten väldigt viktig. Hade jag förstått hur bra jag var hade jag inte varit så nervös och då hade jag nog vunnit mer. Jag brände rätt mycket fokus på att vara orolig men allt eftersom åren gick blev man tryggare i att hitta sig själv, säger Magnusson när han minns tillbaka till karriären.

Magnus mörker

Men den efterlängtade segern i ”Världens starkaste man” 1998 ledde också till ett mörker inom svenske kraftpaketet.
– Det tog ganska lång tid innan det sjönk in. Sedan följde ett litet mörker efter det. Det här ouppnåeliga som du har jagat, helt plötsligt har du det. Det konstiga är att det blir svårt att hitta motivationen då, erkänner han i intervjun.
– Jag tror att många kan känna igen sig i att så länge du är medioker eller dålig får du mycket beröm. Men rätt vad det är så får du inte beröm längre och ingen kommer fram och säger grattis när du vinner stora tävlingar. Alla tar för givet att du ska vara bra. Någonstans där blir det tråkigt för som individ kommer du aldrig märka att du har blivit bättre. Det som var roligt för mig var att det var jag, min bror och ”Feta-Nisse” och det här var vår grej. Vi brydde oss inte så mycket om gruppen utanför utan vi visste vad som låg bakom och gladde oss med varann. Den teamkänslan gjorde att det var kul. Utan det hade jag nog lagt av.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Magnus Samuelsson
STOCKHOLM 20090505 – ”Let’s Dance”-vinnaren Magnus Samuelsson kommer att medverka i showen ”Ladies night” i höst Foto: Markus Dahlberg / SCANPIX / kod 10680

I dag är han 54 år gammal och efter den aktiva karriären har vi fått se Magnus Samuelsson i tv många gånger. Han har vunnit dansprogrammet ”Let’s Dance” 2009 och varit med i ”Fångarna på fortet” många gånger samt flera olika roller i tv-serier och filmer.

LÄS MER: Börje Salming och Ingemar Stenmark kan bara gapa när Magnus Samuelsson överträffar alla förväntningar

Även om åren har gått finns det fortfarande ett stort intresse för träning. Och nu avslöjas det hur absurt mycket Samuelsson kan lyfta när han delar med sig av sina personliga rekord från styrketräningen.

Personliga rekord

Knäböj: 280 kg x 10 med midjebälte och knälindor.

Bänkpress: 300 kg. 270 kg x 2 RAW under träning.

Marklyft: 375 kg med midjebälte.

Dela artikeln för att gratulera Magnus Samuelsson på födelsedagen!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev