Tragiska orsaken till att Magnus Samuelsson avslutade karriären – här är kraftpaketets ärliga ord

Inte många rår på Magnus Samuelssons råstyrka.
Han blev känd som världens starkaste man på 90-talet.
Men det finns en tragisk orsak till varför svensken avslutade karriären
.

Bondesonen Magnus Samuelsson växte upp i lilla Tidersrum, Östergötland, men skulle komma att erövra världen med sina enorma muskler och starka pannben. Redan som tonåring blev han intresserad av att lyfta skrot och träna upp sin muskelmassa tillsammans med sin bror Torbjörn Samuelsson och kompisen Niklas Hult.

Magnus storhet

Den hårda träningen kombinerades med kroppsarbetet på bondgården och skapade ett fysiskt fenomen som Sverige aldrig sett maken av tidigare. Samuelsson började tävla i den speciella sporten strongman och skulle snart göra sig ett namn som en av världens allra starkaste män.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Magnus Samuelsson, världens starkaste man
Kristiansand 20050806 Nordisk mesterskap Strongman 2005 i Kristiansand Dyrepark. F.v. Juha Resanen, Finland (nr.tre ), Svend Karlsen, Norge (vinner) og Magnus Samuelsson, Sverige ( nr to) Foto: Kjell Inge Søreide / Scanpix

Under åren 1995-2008 nådde kraftpaketet till hela 10 stycken VM-finaler i ”Världens starkaste man”-tävlingarna och den stora höjdpunkten kom 1998. Då Samuelsson fick kliva högst upp på prispallen och vann hela den prestigefulla turneringen.

LÄS MER: Mammans avgörande genidrag som förändrade Magnus Samuelssons liv – med hjälp av Arnold Schwarzenegger

Samuelssons ord

Men i 40-årsåldern valde svenske muskelknutten att avsluta karriären inom strongman och det finns en tragisk anledning till att han satte stopp för muskelbyggandet.
– Dels började kroppen viska om att det kanske började bli dags, men det som gjorde att jag verkligen la av var nog att min kompis Niklas försvann ur livet, att min bror hade slutat att tävla och att frugan var hemma med barnen. När jag inte hade någon att dela tävlandet med längre var det inte lika roligt längre, berättar han i en intervju med lokaltidningen Corren.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Magnus Samuelsson, världens starkaste man
STOCKHOLM 2011-12-05 Magnus Samuelsson medverkar i tv-serien ”Misterioso” Foto: Henrik Montgomery / SCANPIX / Kod 10060

När styrketävlingarna tog slut började en helt annan karriär för Magnus Samuelsson som tv-profil. Efter att ha varit med i ”Fångarna på Fortet” kom det stora mediala genombrottet med ”Let’s Dance” 2009, när han lyckades vinna hela danstävlingen.

LÄS MER: När Magnus Samuelsson chockade alla i ”Fångarna på fortet” – med tv-historiens mest brutala uppvisning

”Största bedrift”

Därefter har vi fått se den svenske vikingen som skådespelare i flera olika tv-serier och filmer.
– Genom alla år har jag förvisso gjort saker som är utmanande och spännande, men jag har alltid befunnit mig i rätt forum, i min egen bransch. Nu var det första gången jag kände mig riktigt obekväm, och det var väldigt nyttigt. Det är nog därför jag har, efter min medverkan, lockats av skådespeleriet, säger han i intervjun.

I dag bor han fortfarande kvar i lilla Tidersrum med frun Kristin Samuelsson och vuxna barnen David och Sara. Och det är just familjen som Magnus lyfter fram som det allra viktigaste för honom.
– Barnen, och den resa jag har gjort med min fru, är min största bedrift, säger han till tidningen och blickar framåt.
– Jag trivs ganska bra med livet, som det är, jag kanske ska skala ned på arbete litegrann, men kvar i Tidersrum blir vi.

Dela artikeln för att hylla kraftpaketet Magnus Samuelsson, en riktig ikon inom svensk idrott!