Börje Salming och Ingemar Stenmark kan bara gapa när Magnus Samuelsson överträffar alla förväntningar

Börje Salming och Ingemar Stenmark kan bara gapa när Magnus Samuelsson överträffar alla förväntningar

Att göra ”dips” i gymmet är inte helt lätt när man är världens starkaste man.
Men för Magnus Samuelsson såg det lekande lätt ut.
Börje Salming och Ingemar Stenmark kunde bara gapa åt muskelknuttens enorma uppvisning.

Superstars har rullat även på senare år, men det är svårt att slå hur oerhört legendariskt det var i programmets början. Programmet sändes i SVT för första gången under mitten av 70-talet, och vanns för första gången av stavhopparen Kjell Isaksson.

Magnus Samuelssons uppvisning

Kjell Isaksson vann även den europeiska upplagan av tävlingen två år i rad, men i Sverige var det ett långt uppehåll fram till 1996 då programmet i stället kom till TV3. Sedan dess har det rullat i både TV3 och Kanal 5, och i den första säsongen i den sistnämnda kanalen så var programmet minst sagt stjärnspäckat, då man satsade på oerhört välkända namn.

Foto: Twitter/X

2009 års upplaga bestod av totalt 16 deltagare uppdelade i fyra olika lag. Varje lag hade en lagkapten, i form av Magdalena Forsberg, Tomas Ravelli, Börje Salming och Ingemar Stenmark. Bland de övriga deltagarna fanns ikoner som Ara Abrahamian, Patrik ”Bjärred” Andersson, Mathias Fredriksson, Pelle Fosshaug, Magnus Wislander – och så Magnus Samuelsson. Muskelknutten hade drygt tio år tidigare vunnit utmärkelsen ”Världens starkaste man”, och om takterna satt i, även i Superstars? Det får man ändå säga.

LÄS MER: Tragiska orsaken till att Magnus Samuelsson avslutade karriären – här är kraftpaketets ärliga ord

Salming och Stenmark i chock

Magnus Samuelsson fick uppgiften att göra den klassiska övningen ”dips”, i kamp mot bland andra Ara Abrahamian. Dips är när man lyfter sin egen kroppsvikt så många gånger som möjligt. Övningen passar generellt de vältränade som kanske inte väger så mycket. Samuelsson hade nämligen drygt 150(!) kilo att lyfta så många gånger som möjligt på en minut – en på förhand omöjlig uppgift mot exempelvis Abrahamian, som inte vägde alls lika mycket, men som fortfarande hade en hel del muskler.

Foto: Twitter/X

Lagkaptenen Börje Salming ser till en början skeptisk ut, men det ändras snabbt när Samuelsson väl är igång. Att lyfta sin kroppsvikt är inte lätt när man väger så mycket som Samuelsson gör, och hans magiska insats gör att Ingemar Stenmark och Ara Abrahamian, som står och tittar på, bara kan garva. Efteråt är även Börje Salming mäkta imponerad över insatsen, och vi kan inte mer än hålla med. Vilken otrolig show av en riktig ikon!

LÄS MER: Unika videon visar Magnus Samuelssons råstyrka – lyfter sten på 130 kilo(!) som det vore en Ica-kasse