Unika videon visar Magnus Samuelssons råstyrka – lyfter sten på 130 kilo(!) som det vore en Ica-kasse

Unika videon visar Magnus Samuelssons råstyrka – lyfter sten på 130 kilo(!) som det vore en Ica-kasse

Magnus Samuelsson var kraftpaketet som blev en av Sveriges mest omtyckta idrottare.
Han tillhörde den absoluta världseliten – och det är lätt att förstå när man ser det här klippet.
Kolla bara in hur han lekande lätt traskar fram med en 173-kilossten i famnen.

Det var långt ifrån självklart att det skulle bli en atlet av Magnus Samuelsson. Som ung var han mest intresserad av friidrott, skytte, jakt och motorer, och det var inte förrän en bit in i tonåren som han började lyfta skrot för första gången.

Makalösa karriären

Tack vare brodern Torbjörn så fick Magnus Samuelsson intresse för att lyfta vikter, och det var där och då början på en helt sagolik karriär inleddes. Samuelsson växte snabbt ut Torbjörns hemmagym, som var en gåva från mormor – och resten är, som man brukar säga, historia.

Bara tio år senare, år 1995, så blev Magnus Samuelsson Sveriges starkaste man, och det dröjde inte länge innan det stora internationella genombrottet kom. 1998 gick Magnus Samuelsson hela vägen i den enorma krafttävlingen ”Världens starkaste man”, och vinsten gjorde honom till en av Sveriges mest omtyckta idrottare. Men det här var innan sociala medier, och innan Youtube, och det var inte direkt lätt att följa hans framfart.

LÄS MER: Magnus Samuelsson avslöjar sitt absoluta favoritlag – ett riktigt oväntat val av kraftpaketet

Otroliga stenlyftet

Än i dag så är det svårt att få tag på videor från Magnus Samuelssons tävlingsdagar, men varje gång det dyker upp så blir man precis lika glad. Youtube-kontot The World’s Strongest Man har nu laddat upp ett klipp från Magnus Samuelssons vinnarår – och grenen där man så långt som möjligt ska bära en sten. Stenen vägde inte mindre än 173(!) kilo, men för Samuelsson var det som att bära vilken matkasse som helst.

Åtminstone inledningsvis… När Samuelsson vänder runt 50 meter börjar han grina lite illa, men han kämpade sig förbi alla rivaler – men tvingades ge upp runt 80 meter. Att gå så långt, med en sten på närmare 200 kilo, är så klart rent vansinne – och så oerhört starkt. Vilken fantastisk idrottare och en prestation som vi aldrig någonsin kommer glömma bort. 

LÄS MER: Nya bilden på världens starkaste man Magnus Samuelsson – som alla tokhyllar: ”Du är brutal”