Stefan Holm avslöjar oförglömliga festen – när han gjorde det mest oväntade med själva Jerringpriset(!)

Stefan Holm är en av svensk idrotts stora hjältar.
Men nu avslöjar höjdhoppslegendaren en oförglömlig fest – tillsammans med Jerringpriset.
– Jag tänkte: ”Vi tar väl den här, det blir en rolig grej”, säger han till P4 Värmland.

Årets Jerringprisvinnare blev det makalösa skridskofenomenet Nils van der Poel. Efter dubbla VM-guld, dubbla OS-guld och världsrekord fick svensken kröna hela sin idrottskarriär med att göra storslam på Idrottsgalan 2023.

Holm avslöjar

26-åringen vann hela fyra priser på Idrottsgalan i form av Årets manlige idrottare, Årets prestation och tungviktspriserna Bragdguldet och Jerringpriset. Det sistnämnda sticker verkligen ut i idrotts-Sverige där priset är en rejält stor skål.
– Den är ganska stor och tung, med en bild av Sven Jerring ingraverad. Den är rejäl, det är nog den största skålen jag har här hemma, säger en annan Jerringprisvinnare i Stefan Holm till P4 Värmland.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Nils van der Poel, Jerringpriset
230116 Nils van der Poel kastar upp Jerringpriset i luften under en fotografering under Idrottsgalan den 16 januari 2023 i Stockholm. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / COP 234 / JL0334

Precis som van der Poel lyckades höjdhoppslegendaren vinna både Bragdguldet och Jerringpriset 2004 efter ha vunnit OS-guld och VM-guld inomhus under samma år. 18 år senare avslöjar Holm vad han har gjort med den stora skålen i Sven Jerrings ära.
– Nä, men jag har nog mest haft den stående på en hylla. Jag använde den dock som bålskål på en sommarfest för några år sedan. Jag hade ingen annan skål som var stor nog så jag tänkte: ”Vi tar väl den här, det blir en rolig grej”.

LÄS MER: Tydliga jätteilskan mot Idrottsgalan – efter ”uselt” agerande mot Armand Duplantis: ”Mondo blev lurad”

”En rolig grej”

46-åringen minns än i dag sommarfesten med Jerringpriset fylld av saft och sprit. Och hur han tvingades vara oerhört försiktigt med den väldiga glasskålen.
– Vi såg till att den stod ganska mitt på bordet så att ingen skulle råka dra den i backen. Men annars så kändes det ganska ofarligt faktiskt, folk var ändå försiktiga och tyckte det var en rolig grej. Bland människor som man känner så kan man göra en sån grej utan att uppfattas som kaxig. Men hade det varit annat sammanhang så hade det nog varit smådrygt, säger han i intervjun.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Stefan Holm, Jerringpriset
050117 Friidrott, Idrottsgalan: Stefan Holm. © Bildbyrån – 80413

Stefan Holm får sedan frågan om han någon gång använt den som chipsskål under fredagsmyset. Då nämner han även en viss legendarisk vintersporthjälte som har vunnit Jerringpriset hela fyra gånger.
– Chipsskål är inget dumt alternativ om man har den läggningen. Jag är ingen stor chipsälskare men lösgodis kan jag tänka mig i den. Men tänk på Magdalena Forsberg som har fyra stycken, hon kan ju bjuda på chips, godis, ostbågar och bål i dom, säger höjdhoppsikonen till radiokanalen.

Vad tycker du om det här? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Stefan Holm förvandlas till komiskt geni – och utsätts för skönaste hånet av Arne Hegerfors: ”Hoppa in…”