Staffan Lindeborg lämnade SVT efter 50 år – nu återvänder ikonen till tv-rutan igen för helt nytt jobb

Han har en av våra mest ikoniska kommentatorsröster.
Men över fyra år har gått sedan Staffan Lindeborg lämnade tv-rutan – trodde vi.
För nu har den legendariske kommentatorn dykt upp igen.

I december 2018 tog en av svensk idrotts stora kommentatorer och tv-personligheter farväl av tittarna och lyssnarna. När SVT-ikonen Staffan Lindeborg tackade för sig och gick i pension, som de flesta trodde att han skulle göra.

Lindeborg i tv

Han gjorde hela 50 år som medarbetare i public service för både Sveriges Radio och SVT, många av åren tillsammans med parhästen Glenn Strömberg. Men nu över fyra år senare har Lindeborg dykt upp i tv-rutan igen – för ett helt nytt jobb.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Staffan Lindeborg, sport
170729 SVT:s kommentator Staffan Lindeborg poserar för ett porträtt under sim-VM den 29 juli 2017 i Budapest. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 91817

Många är vi som har sett tv-legendaren i Svenska Spels reklamfilmer där han är programledare för en frågesport med flera sportprofiler.
– Jag har gjort några grejer med Svenska spel tidigare, men det här är första gången jag dyker upp i reklamsammanhang. Jag har som princip att säga nej till privata spelbolag. Det här är något som jag tycker är kul och som jag kan stå för, säger han i en intervju med SportExpressen.

LÄS MER: När folkkäre Staffan Lindeborg visade upp sin allra härligaste sida – och skrämde livet ur Glenn Strömberg

”Alltid älskat”

Just frågesport verkar vara något som 72-åringen verkligen gillar, då vi tidigare även sett honom ställa upp i tv-programmet ”Alla mot alla”.
– Helt klart. Jag har alltid älskat frågesport. När jag var liten stod jag i klassrummet under roliga timmen och lekte programledare i ”Kvitt eller dubbelt”. Men det är roligare att ställa frågorna, erkänner Staffan i intervjun.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Staffan Lindeborg, sport
040612 Fotboll, EM, Spanien – Ryssland: Staffan Lindeborg, Glenn Strömberg, SVT, kommentatorer, expertkommentator. © Bildbyrån – 27563 D – Foto: Björn Lindgren

Lindeborg verkar inte direkt ha slagit av på takten efter avskedet till SVT utan fortsätter hitta projekt och olika jobb inom sport för att fördriva vardagen. I flera år har han drivit ett produktionsbolag med sina tre barn och han hjälper även nyblivna sportkommentatorer.
– Det är väldigt stimulerande. När jag lockades av Lars-Gunnar Björklund till Tipsextra 1979 var vi fyra, fem stycken som fick kommentera när tv-sporten sände fotboll. I dag är det många fler. Alla behöver stöd och råd. Till och med Glenn (Strömberg) har fattat det. Så jag har fullt upp. Sen jag jag slutade på SVT har jag fått tid att göra många roliga saker, säger han till kvällstidningen.

Saknar du Staffan Lindeborg som kommentator? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: När Staffan Lindeborg stötte på Zlatan i ett garage – och fick den mest oväntade frågan: ”Nyfiket så undrade han…”