När Staffan Lindeborg stötte på Zlatan i ett garage – och fick den mest oväntade frågan: ”Nyfiket så undrade han…”

Staffan Lindeborg stötte på Zlatan Ibrahimovic av en slump.
Då visade fotbollsstjärnan, något oväntat, intresse i bordtennis(!).
– För mig är Zlatan en helt vanlig kille, säger Lindeborg till Sportbibeln.

Staffan Lindeborg är en av våra allra största sportmedia-profiler i Sverige, och det är lätt att förstå varför han blivit så pass omtyckt när man ser till hans cv. Lindeborg gjorde sin första arbetsdag på SVT redan 1979, och blev under åren en av våra mest folkkära reportrar och kommentatorer.

Hyllningen till Zlatan

Under alla åren i SVT hann Lindeborg med otaliga mästerskap, och han har bevakat och rapporterat om de största sporterna och stjärnorna, framför allt inom fotboll, ishockey, simning och bordtennis. Lindeborg har, med tanke på sina många, många år inom sportens tjänst, hunnit med att träffa några av de allra största idrottarna någonsin.

171217 SVT:s kommentator Staffan Lindeborg under kortbane-EM i simning den 17 december 2017 i Köpenhamn. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

En som Lindeborg verkligen beundrar är Zlatan Ibrahimovic, som av många kan verka och agera arrogant – men som Lindeborg har en helt annan uppfattning om.

– Jag har aldrig haft några problem med honom, och jag har gjort en hel del intervjuer med honom. Jag gjorde den första tv-intervjun med Zlatan när han såldes till Ajax från Malmö, och pratade med honom under episoden då han stal straffen från Kim Källström. Det har aldrig varit några problem och att han fortfarande kan prestera som han gör, i den här åldern, det är fantastiskt, säger Lindeborg till Sportbibeln.

Oväntade frågan

Ett exempel på hur Zlatan Ibrahimovic är berättar Lindeborg om i sin bok, Public Service i 50 år. Lindeborg är då i ett parkeringsgarage i Stockholm, 2016, för att kommentera Champions League-finalen i bordtennis mellan Eslöv och franska Charleroi, då han plötsligt stöter på Ibrahimovic – och oväntat nog fick en fråga om pingis.

””Tjena, säger Zlatan. Hur är läget? Vad ska du göra i stan?”. Just det. Landslaget är i stan. EM genrep mot Wales nästa vecka. Vi småsnackar en stund, jag berömmer honom för avskedet och inte minst sista säsongen i Paris. Magnifik tv-sändning. ”En dag får du säkert distans till allt vad du har presterat, säger jag i all vänlighet”. Zlatan tackar och ser närmast lite generad ut. Denne till det yttre kaxige Malmögrabb. Nyfiket frågar han om Parisklubben Charleroi och jag berättat att Kristian Karlsson spelar där”, skriver Lindeborg i boken.

Zlatan Ibrahimovic, Sverige
200213 Zlatan Ibrahimovic of AC Milan ahead of the Italian cup match between AC Milan and Juventus on February 13, 2020 in Milano. Foto: Matteo Gribaudi / BILDBYRÅN

För Lindeborg är småsnacket i garaget ett bevis på Zlatan Ibrahimovics ödmjukhet.

– Det är en helt vanlig kille, och det är sådana relationer som man får. Det har varit lättare att skapa relationer med idrottare förut, nu är det mer uppstyrt. Men när jag snackar med Zlatan i garaget, så är det om helt vanliga saker. Och sen är det inget mer med det, säger Lindeborg.

LÄS MER: Syrliga svaret som lär göra Zlatan Ibrahimovic vansinnig – efter uppmärksammade konflikten

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!