Syrliga svaret som lär göra Zlatan Ibrahimovic vansinnig – efter uppmärksammade konflikten

Zlatan Ibrahimovic gick till attack mot EA Sports.
Nu svarar TV-spelsjätten med ett syrligt svar.
– Vi betalar Milan och Milan betalar Zlatan, så vi betalar Zlatans lön, säger David Jackson, vice ordförande för EA Sports i ett uttalande.

Det var i november som Zlatan Ibrahimovic gick ut i fullskalig attack mot jätten EA Sports. Han var rejält irriterad över att EA och spelarfacket Fifpro använde hans ansikte och varumärke för det omåttligt populära tv-spelet Fifa.

Zlatans attack

Zlatan var rejält irriterad över att andra tjänade pengar på hans namn och ansikte. Utspelet var lika starkt som det var oväntat från 39-åringen.
”Vem gav Fifa EA Sport tillåtelse att använda mitt namn och ansikte? Fifpro? Jag är inte medveten om att jag är medlem i Fifpro och om jag är det så blev jag det utan att riktigt veta om det, som genom någon konstig manöver. Jag har i alla fall inte gett Fifa eller Fifpro tillåtelse att tjäna pengar på mig. Någon profiterar på mitt namn och ansikte utan överenskommelse. Det är dags att undersöka”, skrev Milan-anfallaren på Twitter.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
210126 Zlatan Ibrahimovic of Milan during the Coppa Italia match between Inter and Milan on January 26, 2021 in Milan. Photo: Nicolo’ Campo / Bildbyrån

Orden väckte stor uppmärksamhet i fotbollsvärlden och flera andra spelare hakade på i kritiken. Även storstjärnan Gareth Bale gav sig in i debatten.
”Intressant. Vad är Fifpro? Dags att undersöka”, skrev walesaren på Twitter.

Bryter tystnad

Men det har varit tyst från EA Sports efter Zlatans stora kritik mot dem. Fram till nu, tre månaders senare, öppnar man upp och besvarar Zlatans utspel.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
210112 Zlatan Ibrahimovic of Milan during the Italy Cup match between Milan and Torino on January 12, 2021 in Milan. Photo: Matteo Gribaudi / Bildbyrån

TV-spelsjättens vice ordförande David Jackson förklarar att de har ett avtal med både Serie A och AC Milan. Där de får tillåtelse att använda spelarnas varumärken med namn och ansikten i ett kommersiellt sammanhang.

Syrliga svaret

Jackson kommer även med ett syrligt svar till Zlatan, som säkerligen lär göra svensken vansinnig.
– I praktiken innebär det att vi betalar AC Milan och AC Milan betalar Zlatan, så vi betalar Zlatans lön. Det må vara på ett indirekt sätt, men det spelar ingen roll. Jag tror att det har skett ett missförstånd här och vi kommer jobba för att lösa situationen på bästa möjliga sätt, säger EA Sports vice ordförande i ett officiellt uttalande.

Det återstår att se vad Zlatan Ibrahimovic svarar på det. Om han väljer att fortsätta sin konflikt med EA Sports och Fifpro.

LÄS MER: Nu utreds Zlatan av förbundet efter jättebråket – så länge kan ”Ibra” stängas av efter kontroversiella orden

Få våra nyhetsbrev!