Nu utreds Zlatan av förbundet efter jättebråket – så länge kan ”Ibra” stängas av efter kontroversiella orden

Zlatan Ibrahimovic och Romelu Lukaku rök ihop i cupderbyt.
Nu inleder italienska förbundet en utredning kring jättebråket.
Där ”Ibra” riskerar att bestraffas med en längre avstängning.

Det var i cupkvartsfinalen mellan ärkerivalerna Inter och Milan som Zlatan Ibrahimovic och Romelu Lukaku rök ihop i ett jättebråk förra veckan. Känslorna svallade över för de tidigare lagkamraterna i Manchester United och en hel del hårda ord kastades mot varandra.

Zlatans bråk

Zlatan ska bland annat ha kallat Lukaku för ”din lilla åsna” och belgaren svarade med nedvärderande ord om svensken och hans familj. Det står redan klart att båda anfallsstjärnorna kommer att stängas av var sin cupmatch.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
210126 Zlatan Ibrahimovic of Milan and Romelu Lukaku of Inter during the Coppa Italia match between Inter and Milan on January 26, 2021 in Milan. Photo: Nicolo’ Campo / Bildbyrån

Helt på grund av att Ibrahimovic drog på sig ett andra gult kort i matchen och fick syna det röda samtidigt som Lukaku har dragit på sig tillräckligt många gula kort för avstängning. Men nu startar även italienska fotbollsförbundet en utredning mot målkungarna.

”Skjuta dig”

Utredningen kommer framförallt att fokusera på två uttalanden som är mest olämpliga i bråket, rapporterar italienska medier. Uttalanden är följande:
– Jag ska skjuta dig, ska Lukaku ha sagt.
– Gå och gör din voodoo-skit, sa Zlatan.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
210126 Zlatan Ibrahimovic of Milan receives a red card during the Coppa Italia match between Inter and Milan on January 26, 2021 in Milan. Photo: Nicolo’ Campo / Bildbyrån

Huvuddomaren Paolo Valeri kommer att förhöras för att klargöra exakt vad Ibrahimovic och Lukaku ska ha sagt till varandra. Men om domaren erkänner att han inte hört vad som sagts på fotbollsplanen kommer man använda sig av både video- och ljudupptagningar för att studera allt i minsta detalj.

”Ibra” utreds

Båda anfallarna riskerar längre avstängningar men den som kan komma att drabbas värst är Zlatan. 39-åringens uttalande om ”voodoo” kan gå under paragrafen för diskriminering och därför ge hård bestraffning.

Flera italienska tidningar spekulerar i att Zlatan kan riskera tio dagars avstängning om orden bara bedöms som ”allvarligt osportsliga”. Men om voodoo-uttalandet bedöms som ”diskriminerande beteende” kan straffet bli betydligt längre.

Enligt italienska uppgifter lutar det mest åt tidsbestämda straff snarare än att stängas av från ett visst antal matcher som väntar för Ibrahimovic och Lukaku. Det återstår att se vad utredningen kommer fram till.

LÄS MER: Zlatans nya akrobatiska supermål på träningen – som hade fått andra 39-åringar att bryta lårbenshalsen

Få våra nyhetsbrev!