Sarah Sjöströms rival balanserar ett glas chokladmjölk på huvudet – sekunder senare befinner sig alla i chock

Katie Ledecky är en av tidernas främsta simmare.
Då är det naturligt att man kan lite tricks i bassängen.
Men det som hon nu får uppmärksamhet för är någonting som får precis alla att tappa hakan.

Det är verkligen urläckert att se riktiga proffs vara bra på sina sporter. Att se Lionel Messi tricksa med en boll, eller Connor McDavid åka snabbt med skridskor, är bara två exempel – och det som är häftigast är när man inser hur svårt det faktiskt är att genomföra.

Tidernas bästa

Samma är det med simning. När Sarah Sjöström hoppar in i vattnet och simmar sina längder i rekordfart är det bara att luta sig tillbaka och njuta, för man vet ju hur många års träning som ligger bakom det, och vilken enorm talang som krävs för att ens vara i närheten.

Foto: Youtube

Det är kanske därför som klippet på Katie Ledecky nu fått sådan enorm uppståndelse och uppmärksamhet. Ledecky är bara 24 år gammal men har redan hunnit med att vinna hela fem OS-guld och 15 VM-guld. Med det så är hon, i VM-sammanhang, den mest framgångsrika kvinnliga simmaren någonsin, och just nu innehar hon även världsrekorden i 400- 800- och 1500-meter fristil.

Otroliga tricket

Hon är även känd för att vara en Sarah Sjöströms absolut största rivaler, och i sommar lär hon vara guldfavorit i flera distanser under OS-tävlingarna i Tokyo. Men nu är det alltså någonting annat som hon uppmärksammas över, men ack så är det lika imponerande.

Klippet är visserligen från förra året, men har i veckan fått enorm spridning på det stora forumet Reddit, där det i skrivande stund har närmare 100 000 gillamarkeringar.

Foto: Youtube

I klippet så hoppar Ledecky in i bassängen, och placerar ett glas chokladmjölk på huvudet. Många hade tappat glaset direkt, och det hade ju varit i stort sett omöjligt för vem som helst att bara stå med det några sekunder. Men Ledecky drar det hela ett steg längre – och kör en hel längd med glaset på huvudet, samtidigt som hon frisimmar. Att visa upp en sådan balans är givetvis extremt imponerande, och avslutningsvis så gör hon det enda rätta: Dricker upp chokladmjölken.

Det här är verkligen sjukt imponerande! DELA gärna artikeln om du håller med!

LÄS MER: Drömbeskedet om Frida Karlsson – som gör att allt pekar på supersuccé i vinter: ”Det är väldigt sällsynt”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!