Sarah Sjöströms nya besked – mitt under VM: Så länge kommer simdrottningen att tävla!

.

Sarah Sjöström är Sveriges bästa simmare genom tiderna.
Nu avslöjar simdrottningen hur länge till hon kommer att tävla.
– Men jag kanske inte vinner varje gång då, säger svenskan till Sportbladet.

Hon slog igenom redan 2009 och tio år senare är Sarah Sjöström en världsstjärna inom simning. Ett helt decennium har gått sedan det första VM-guldet i Rom och nu avslöjar svenskan sin plan för hur länge till hon kommer att tävla.

Sjöström om framtiden

För trots att hon bara är 25 år gammal så var hon äldst i startfältet under finalen på 100 meter fjäril där Sjöström tog VM-silver i måndags.
– Jag kan inte kontrollera vad ungarna gör nu. Nu måste jag vända hem och träna på min fjärilsteknik för att se om jag kan bli lite snabbare, säger hon till Sportbladet.

Sarah Sjöström, sim-VM
190719 Sarah Sjöström of Sweden poses for a portrait at a press event during the FINA World Championships on July 19, 2019 in Gwangju.
Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87992

Det har blivit hela 3 OS-medaljer, 7 VM-guld och en hel hög av EM-medaljer under de tio åren sedan genombrottet. Nu väntar ännu en VM-final i dag på 200 meter frisim.

Så länge tävlar Sjöström

Ändå känner inte 25-åringen sig gammal.
– Nej, jag var äldst i finalen i Budapest 2017 också. Jag har simmat hundra fjäril två miljoner gånger och självklart gör du misstag ibland. Men i finalen gjorde jag vad jag kunde för att simma fort. Kanske blir jag i framtiden lite snabbare igen, säger hon i intervjun.

Sarah Sjöström, sim-VM
190721 Sarah Sjöström of Sweden after competing in the qualification of women’s 100 meter butterfly swimming during the FINA World Championships on July 21, 2019 in Gwangju.
Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87995

Trots att hon är äldst är svenska simdrottningens plan ändå att fortsätta simma i ytterligare tio år.
– Ja. Kanske. Eller ja, men kanske vinner jag inte varje gång. Men jag kommer förmodligen att tävla på något vis (om 10 år), säger hon till kvällstidningen.

Så man kan säga att Sjöström är mitt i karriären just nu. Hittills under sim-VM i Gwangju har det blivit ett VM-silver. I dag, 13.10 är det dags för ny final och sedan återstår ytterligare tre individuella lopp som svenskan ställer upp i.

LÄS MER: Dramat under sim-VM – Sarah Sjöströms guldrivaler försvann(?) bara minuter före starten

Sarah Sjöström enkelt till ny VM-final – men kritiseras av SVT-experten Lars Frölander: ”Inte nöjd…”