Sarah Sjöström enkelt till ny VM-final – men kritiseras av SVT-experten Lars Frölander: ”Inte nöjd…”

.

Sarah Sjöström är klar för ny VM-final i Gwangju.
Men kritiseras ändå av SVT-experten Lars Frölander.
– Hon gör något som jag inte är speciellt nöjd med, säger han i SVT-sändningen.

Efter guldmissen på favoritdistansen 100 meter fjäril tog Sarah Sjöström snabb revansch i sim-VM i Gwangju. I natt var svenskan snabbast av alla i försöken på 200 meter fritt och i dag gick hon även vidare till ny final.

Sjöström till ny VM-final

I semifinalen tog sig Sjöström enkelt vidare till final med den fjärde bästa tiden på 1.55,70. Men efter loppet var det en märkbart trött 25-åring som verkligen gav allt på hennes ”hatdistans”.
– Det kändes kan jag säga. Det är så jag måste simma 200. Jag måste simma väldigt energisnålt första 100 och hoppas att det håller, säger hon i SVT efter loppet.
– Det är en bra tid. Men hon tar det lite lugnt i början så hon måste ta i som tusan i slutet. Hon gör det lite för svårt för sig. Nu gäller det att snabbt återhämta sig och ladda för finalen, säger SVT-experten Lars Frölander om loppet.

Sarah Sjöström, sim-VM
190723 Sarah Sjöström of Sweden after competing in the semi-final of women’s 200 meter freestyle swimming during the FINA World Championships on July 23, 2019 in Gwangju.
Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87997

SVT-expertens kritik

Men även om Sjöström erkänner att hon måste ta det lugnare i början så tycker SVT-experten och förre OS-vinnaren Frölander att det är helt fel taktik. Och varnar nu svenskan inför finalen i morgon, onsdag.
– Hon gör ett upplägg som jag inte är speciellt nöjd med. En lugn start och sedan en sista hundring som hon måste blåsa ur allt. Hon gör det ytterligare svårare för sig. Det är som att simma max på en tvåhundring, säger han i SVT.
– Då finns det ingenting att spara på. Hon har tagit en svår väg dit. Hon gör loppen alldeles för svåra.

Lars Frölander, sim-VM
181117 Lars Frölander uppmärksammas inför tävlingarna den 17 november 2018 i Stockholm..
Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån / Cop 118

Sjöström har ändå stor chans till medalj i onsdagens finallopp på 200 meter fritt då två av de stora medaljfavoriterna, Katie Ledecky och Emma McKeon försvann bara några minuter innan försöksheaten i natt.

LÄS MER: Dramat under sim-VM i natt – Sarah Sjöströms guldrivaler försvann(?) bara minuter före starten

OS-guldhjälten Lars Frölander lämnade bassängen och förändrade sitt liv totalt – så lever han i dag

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);