Ryss-politikerns utspel om Alexander Ovetjkins framtid – efter alla Putin-kopplingar: ”Det skulle göra mig glad”

Ryske politikerns utspel om Alexander Ovetjkins framtid – efter alla Putin-kopplingar: ”Han kommer accepteras…”

Alexander Ovetjkin vägrar gå emot Vladimir Putin.

Nu uttalar sig den ryske politikern Dmitrij Svisjtjov plötsligt om stjärnans framtid.
– Det hade gjort mig glad, säger han.

Hockeylivet leker för Alexander Ovetjkin, som i veckan blev den tredje främsta målskytten i hela NHL:s historia. Han passerade då Jaromir Jagr och är ensam trea på den prestigefulla listan, och har nu inlett jakten på Wayne Gretzky, som ligger på förstaplats.

Utspelet om Ovetjkin

Men vid sidan av isen har det varit en turbulent månad för Ovetjkin. Han har länge varit en öppen anhängare åt den ryske presidenten Vladimir Putin, och har till och med haft en bild med honom som profilbild på Instagram. Sedan att Ryssland invaderat Ukraina har alla krävt svar på var Ovetjkin står i frågat, men något sådant har inte kommit.

Russian President Vladimir Putin speaks to national team forward Alexander Ovechkin during a photo session at a reception honoring the victory of the ice hockey national team at the Ice Hockey World Championship, in the Kremlin in Moscow, Tuesday, May 27, 2014. Russia won this weekend the world ice hockey title, beating Finland 5-2 in the gold medal match watched by Russian President Vladimir Putin in Minsk, Belarus. At left is head coach Oleg Znarok. (AP Photo/Yuri Kadobnov, Pool)

Ovetjkin har heller inte valt att byta bort från den något opassande bilden på Instagram, och nu komomer dessutom ett utspel från ryskt håll som verkligen går att ifrågasätta. Den högt uppsatta politikern Dmitri Svisjtjov, som under sin karriär varit specialiserad inom just sport, säger nu att han gärna ser Ovetjkin som politiker när hockeykarriären är över.

– Jag hoppas verkligen att den erfarenhet och auktoritet som Ovetjkin har kommer att användas i utvecklingen av rysk hockey. Han kan hjälpa miljontals unga. Om han bestämmer sig för att gå in i affärer eller politik, kommer han att accepteras överallt. Han har många vänner i Ryssland och dessa kontakter kommer att hjälpa honom mycket i hans utvecklingsområde, säger han, enligt ryska Allhockey.

”Skulle bli glad”

Samtidigt menar politikern att personligen skulle stå bakom Ovetjkins beslut.

– Självklart skulle jag bli glad. Det är en stor lycka för mig att prata med så stora idrottare som honom. Att bara jobba med honom, kommunicera med honom, vara vän med honom är intressant och trevligt, säger han.

Alexander Ovetjkin har fått massiv kritik i Nordamerika och resten av världen för att inte tagit tydligare ställningstagande, men enligt uppgifter så har det att göra med rädsla för sin familj. Ovetjkin har sin fru, två barn och föräldrar kvar i Ryssland, och ska frukta för konsekvenserna för familjen vid ett eventuellt ställningstagande, enligt rapporterna.

LÄS MER: Sebastian Samuelssons kritik mot Vladimir Putin – rasar mot nya utspelet: ”Det måste vara ett skämt”

Exit mobile version