Patrik Sjöbergs nya ord om sjukdomen – har legat nedsövd i två veckor: ”Klarar det nog inte en gång till”

Patrik Sjöberg har legat nedsövd i två veckor.
Nu berättar han om sitt allvarliga tillstånd.
”Men en sak är säker, jag klarar nog inte en sån här vända till med tvåveckors nersövd”, skriver han.

Det var för någon vecka sedan som chockbeskedet kom att Patrik Sjöberg vårdas på sjukhus, då han plötsligt var allvarligt sjuk. Informationen var knapphändig, men hans dotter, Isabelle Sjöberg, bekräftade att det rörde sig om pneumoni, alltså lunginflammation.

Nya orden

Sjöberg har sedan dess, bortsett från ett kort Instagram-inlägg, inte gett några uppdateringar kring sin hälsa. Det förrän nu, då han på Instagram berättar i detalj exakt vad som har hänt med honom, och hur han behandlas för svårigheterna.

Foto: Instagram

Sjöberg berättar bland annat att han varit nedsövd i två veckor, vilket tagit på kroppen.

”Jag har inte covid-19 men däremot dubbelsidig lunginflammation och en överjobbig blodförgiftning bara för att jag tror att jag fortfarande är 22 och världsrekordhållare. Men en sak är säker, jag klarar nog inte en sån här vända till med tvåveckors nersövd och blod som inte vill ta till sig mer syre än 0,3”…, skriver han.

”Dubbla lönen!”

Sjöberg menar att de kroppsliga besvären tar på hans humör och energi, någonting han tvingats be om ursäkt för.

”Att vara nersövd så länge är märkligt minst sagt, när jag väcktes var jag den Sjöberg som folk som inte känner mig tror jag är, jag har försökt att be om ursäkt till allt och alla och vill tillägga här att jag borde ha stryk. Klen tröst är att mitt uppträdande tydligen är väldigt normalt och hjärnan funkar så”.

Patrik Sjöberg, höjdhopp
181016 Patrik Sjöberg innan en begravningscermoni för Frank Anderssonden i Heliga korsets kapell den 16 oktober 2018 i på Skogskyrkogården i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / kod AE / Cop 106

Vidare passar Sjöberg på att tacka vården. Och han tycker att de förtjänar en rejäl påökning i lönekuvertet.

”Gör nåt rätt, dubbla, varför inte trippla, dessa hjältinnor och hjältar som jobbar inom vården och inte ens får tack!”, skriver han.

LÄS MER: Därför slutade ikonen Håkan Carlqvist med ishockeyn – efter kravet på lagkamraterna: ”Han blev förbannad”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!