När SVT-reportern tog över OS totalt – alla viker sig av garv när han imiterar våra mest folkkära sportprofiler

Inte många kunde hålla sig för skratt.
När SVT-reportern Johan Ejeborg imiterade flera kändisprofiler vek sig André Pops och övriga i studion av garv – och det kan vara bland det mest pricksäkra vi hört.

Johan Ejeborg har en lång historik inom SVT:s väggar. Han har varit anställd på kanalen sedan 1994, och främst fungerat som reporter och kommentator för SVT:s räkning.

Klockrena imitationen

Hans röst är kanske främst förknippad med motorsport och den alpina skidåkningen, men inom sin roll på Sveriges Television har Johan Ejeborg varit otroligt mångfacetterad och arbetat med flera stora mästerskap inom idrottens värld.

Bland annat var han en av SVT:s utsände på vinter-OS i Vancouver 2010, där han verkligen briljerade när han imiterade flera olika kändisar i kanalens programpunkt ”Uppvärmningen”.

Foto: YouTube

Johan Ejeborg uppmanas härma flera olika svenska sportprofiler. Studion och hans radarpartner Pernilla Wiberg som är på plats i Vancouver tillsammans med Ejeborg kan inte få nog, och vill bara höra ännu mer.

Han imiterar kändisar som Ingemar Stenmark, Björn Borg, Bengt ”Bengan” Johansson, Christer Ulfbåge och Peter Jihde. Imitationen av den sistnämnde kryddas lite också med en plötslig pik från Pernilla Wiberg.

Pernilla Wibergs plötsliga pik

Peter Jihde har också en gång i tiden arbetat för SVT, men under mästerskapet var han anställd av konkurrenten TV4. Då passar den före detta alpinstjärnan Wiberg att håna Jihde. Hon tittar på Johan Ejeborg, som precis avslutat en klockren imitation av profilen som då var aktuell med den folkkäre musiktävlingen Idol, och säger:

– Peter. Det räcker nu. Tillbaks till Sverige och Idol.

En pik som studion tar med allra största glädje och Ejeborg fortsätter att imitera just Peter Jihde.

Foto: YouTube

Sedan fortsätter klippet, som går att se nedan, med flera klockrena imitationer och precis som André Pops och hans studiokollegorna fullkomligt viker vi oss av skratt. Så roligt!

Se klippet här:

LÄS MER: Här gör ”Tony Rickardsson” äntligen comeback – med den mest klockrena nyårs-hälsningen: ”Jag är inte…”

Få våra nyhetsbrev!