När stenhårda utmanaren intog arenan i Gladiatorerna – och gjorde slarvsylta av allt och alla: ”En gång till!”

Frågan är om någon någonsin har dominerat lika mycket som Noghor Jemide.
För visst kommer ni ihåg honom?
Han var utmanaren i ”Gladiatorerna” som fullständigt krossade allt motstånd och blev kändis över en natt.

Redan år 2000 visades det första programmet av ”Gladiatorerna” på TV4. Sedan dess har otaliga program sänts av det omåttligt populära underhållningsprogrammet som genom åren vuxit fram och blivit ett klassiskt och ikoniskt program.

Stenhårda utmanaren

Programmet har delvis gjorts i form av ”kändis-specialer” där kända svenska profiler satts på prov i hopp om att kunna besegra de stenhårda gladiatorerna i diverse olika tävlingar. Den ena mer knepig än den andra. Men trots allt kändisar som passerat genom åren så är frågan om insatsen från Noghor Jemide inte är det ögonblick som etsat sig fast allra mest.

Artikeln fortsätter efter bilden.

FOTO: Skärmdump/Youtube

För visst kommer ni ihåg honom? Året var 2012, och Noghor Jemide utklassade gladiatorerna på ett sätt som vi aldrig tidigare i sett. I utmaning efter utmaning dominerade han, och kanske allra mest imponerande var det klassiska ”gatloppet” där man som utmanare ska försöka ta sig förbi ett helt gäng av gladiatorerna. Men i en tävling där de allra flesta brukar stöta på patrull så tryckte Noghor Jemide sig fram och flyttade helt enkelt bara undan sina motståndare till publikens stora jubel.

LÄS MER: Gunde Svan avslöjar sanningen om galna skrattattacken – erkänner jättemissen i tv: ”Det fattade jag aldrig”

”Stark som en noshörning”

Jemide kallades efter dominansen för ”Utmanarnas utmanare”, och det är svårt att säga emot.
– Han är stark som en noshörning!, utbrast kommentatorn Jesper Hussfelt efter Noghor Jemides uppvisning.

Artikeln fortsätter efter bilden.

FOTO: Skärmdump/Youtube

Noghor själv var rejält lycklig över sina prestationer, och passade samtidigt på att skicka ett par pikar till sina motståndare.
– Det var ingen match, det var som att springa genom ett hav av tändstickor. En gång till!, löd orden från urstarke Noghor Jemide som än idag får betraktas som en av de absolut mest överlägsna deltagarna genom tiderna.

LÄS MER: Den gången Anders Limpar trodde han kunde resa framåt i tiden

Se klipp: