När Robert Gustafsson slaktade idrottsikonen under bästa sändningstid – och fick alla att gapskratta rätt ut

När Robert Gustafsson slaktade idrottsikonen under bästa sändningstid – och fick alla att gapskratta rätt ut

Tony Rickardsson hade precis varit med i Let’s Dance.
Det fick han höra av Robert Gustafsson.
Ikonen klev ut och slaktade Tony – under allra bästa sändningstid.

Under några år var det en klockren tradition att Robert Gustafsson, allas vår favorit, dök upp under säsongensavslutningen i klassiska ”Allsång på Skansen”. Där brukade han alltid bjuda på ett shownummer och en prata som alltid fick varenda tv-tittare att garva läppen av sig. Och 2008 var inget undantag alls. Men det skulle bli en odödlig klassiker.

Gustafssons humorguld

Robert Gustafsson hade några år tidigare gjort en magisk imitation av speedway-legendaren Tony Rickardsson under Idrottsgalan. När han besökte Skansen den här sommardagen 2008 så hade det gått några månader sedan Tony Rickardsson gjorde braksuccé i Let’s Dance. Att Rickardsson ställde upp var oväntat – och gissa om han fick höra det av Gustafsson…

Foto: Youtube

Robert Gustafsson inledde hela sitt nummer med att kliva in med danstrikå och sedan drog han igång, som Tony Rickardsson.  

– Mitt namn är Tony Rickardsson och jag vet nu vad ni tänker nu. Det är ju han, tvåan. Fjanten som gav upp en framgångsrik speedway-karriär för att ställa upp i fjolltävlingen ”Let’s Dance”, inledde han.

LÄS MER: När ”Foppa” gjorde allt för att slippa spela VM – och den mest oväntade tv-stjärnan fick kliva in i Tre Kronor

”Två meters polack med trätänder”

Sedan följde några minuter som tillhör svensk humorhistoria. Robert Gustafsson, eller Tony Rickardsson, slaktade speedway-ikonen fullständigt och fick bland annat höra att han bara ställde upp i Let’s Dance för att han inte får några sponsorer, och att han helt enkelt behöver pengarna. Han hånar även alla som jämför dans med en hård sport som speedway.

– I speedway tävlar man mot en två meters polack med trätänder, och en andedräkt som frätt sönder visiret på insidan av hjälmen. Han har druckit etanol och blivit blind på kuppen – men det skiter han i. Han kör ändå så bollen släpar i gruset, säger han, och fortsätter sedan med att bland annat toksåga Susanne Lanefelt, som var deltagare det året.

Foto: Youtube

Även Let’s Dance-domaren Tony Irving får sig en redig känga i form av en klockren imitation, och i publiken sitter han, och flera kändisar, och viker sig dubbelt av skratt.

Några år tidigare, när Rickardsson meddelat att speedway-karriären var över, så dök han även upp på Skansen, då för att överraska Robert Gustafsson med blommor. Trots att Gustafsson gjort sig synonym med att imitera och driva med Rickardsson så finns en fin vänskap dem emellan – och en stor respekt för varandras yrkeskunskaper.

LÄS MER: Målvaktsikonen Gianluigi Buffons hyllning till två av Sveriges största är det mäktigaste vi har hört