När ”Foppa” gjorde allt för att slippa spela VM – och den mest oväntade tv-stjärnan fick kliva in i Tre Kronor

När ”Foppa” gjorde allt för att slippa spela VM – och den mest oväntade tv-stjärnan fick kliva in i Tre Kronor

Vilka som tackar ja till hockey-VM och inte är en diskussion som återkommer varje år.
Så har det alltid varit, och kommer troligtvis alltid att vara.
Därför är det här klippet – när ”Peter Forsberg” ersätts av ”Robert Aschberg” – så otroligt klockrent.

Diskussionen kommer varje år, och bringar alltid enorma diskussioner och engagemang inom svensk ishockey. Vilka NHL-spelare väljer egentligen att ställa upp för Tre Kronor när hockey-VM stundar, och varför väljer de att inte ställa upp? Ofta handlar det om att de bästa spelarna fortfarande är kvar i slutspelet, men många väljer även att ta semester.

Foppas ”skada”

Många svenska hockeysupportrar reagerar ofta med ilska när spelare inte bemödar sig att ställa upp, och ibland kan bortförklaringarna vara av varierande kvalitet. Och det var precis vad det klassiska tv-programmet ”Hey Baberiba” kände, och gjorde en klassisk sketch om det hela, där stjärnor som Peter Forsberg och Robert Aschberg plötsligt dök upp.

”Peter Forsberg”
Foto: Youtube

I klippet får man följa hur TV3, som var sändande bolag, skulle få folk att titta på turneringen trots att stjärnorna saknas, och först av allt dyker Peter Forsberg upp och berättar varför han inte ska spela.

– Det är ju klart att det är tråkigt, man vill ju verkligen spela men jag har en skada i… Ja, jag har ont i… jag fick en sticka här i fingret, så ska jag måla om hemma i hallen också, har jag lovat familjen, säger ”Foppa”, som gestaltas av Peter Magnusson.

LÄS MER: Målvaktsikonen Gianluigi Buffons hyllning till två av Sveriges största är det mäktigaste vi har hört

Tv-stjärnan ersatte

Det som sedan följer är rent tv-guld. TV3 behöver hitta ersättare som ska kunna dra publik – därför kommer tuffingen Robert Aschberg, gestaltat av David Hellenius, in på isen med Tre Kronor-tröja på.

– Det är klart som fan att man ställer upp för sin arbersgivare va. Och jag menar, jag är jävligt stolt över att vara TV3-profil. Sen är ju hockey-VM det enda programmet jag inte varit med i på trean, säger han.

”Robert Aschberg”
Foto: Youtube

Dessutom dyker flera dokusåpadeltagare upp på isen, och det skojas dessutom friskt om all reklam – och allting avslutas med att Robert Aschberg delar ut en riktig tryckare i ryggen på Meral Tasbas, känd från dokusåpan Baren på TV3.

LÄS MER: Glenn Hysén tappar det helt i mataffären – och ger sig på tantens kundvagn: ”Jag vill inte vara sån men…”