När legendaren Muhammad Ali lackade ur i tv – och ville nita Göran Zachrisson på käften: ”Han brann av”

Göran Zachrisson har intervjuat många av världens största idrottare.
Men hans samtal med legendaren Muhammad Ali höll på att gå ut pipsvängen.
– Det var nästan labbarna upp, säger ”Zache” till Sportbibeln.

Göran Zachrisson har jobbat inom svensk sport-tv sedan 1962, och är ett välkänt ansikte för i stort sett alla med idrottsintresse i Sverige. Framför allt är han, för sina insatser senare år, förknippad med golf-sändningar.

”Rejält i luven”

Men Zachrisson hade dessförinnan en lång och framgångsrik karriär på SVT. Då intervjuade han många av världens allra största idrottare, och han gjorde det alltid på sitt speciella sätt.

880807 Göran Zachrisson (TV-kommentator, kommentator) © Bildbyrån

Det höll ibland på att gå helfel. För Sportbibeln berättar nu Zachrisson om den gången han intervjuade den legendariska boxaren Muhammad Ali – och det hela höll på att gå käpprätt åt fanders.

– Jag råkade rejält i luven på honom, säger ”Zache”.

”Nästan nabbarna upp”

Det hela började med en oskyldig fråga.

– Jag frågade honom hur boxning hade förändrat honom, men han missförstod frågan helt. Och jag vet varför. Han såg mig, det var i Köpenhamn och jag hade flugit ner över dagen. Jag hade slips och kavaj på mig och han trodde att jag var där för att sätta mig på honom på något sätt. Han blev jättearg och sa: ”Vad menar du med det!? Vad tror du? Jag är en muslimsk pastor, jesus christ!”. Det var nästan nabbarna upp, säger han till Sportbibeln.

950422 Muhammad Ali © Bildbyrån

Det hela slutade dock lugnt.

– Vi lyckades lösa det där till slut. Han brann ju av, och var väldigt ilsk, och då sa jag det: ”Det var inte meningen, vill du skaka min hand?”. Och det gjorde han. Fotografen fick en bra bild på det och det blev en bra vändning på det hela. Jag var mest glad för det, säger Zachrisson.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!