Glenn Hyséns krisdrag mitt under stora hysterin – har börjat följa den mest oväntade sporten: ”Säger ju allt…”

All idrott är uppskjuten.
Då har profilen Glenn Hysén vänt sig till… sumobrottning.
– Jag är så rastlös så det fan inte är klokt, säger han till Sportbibeln.

Coronavirusets massiva spridning i världen har fått all idrott att pausas. I England, Spanien, Tyskland och Italien är ligorna fortfarande bara uppskjutna, samtidigt som Frankrike i veckan tog beslut om att avsluta ligan helt.

”Trött på skiten”

I hockeyns värld är läget liknande, då SHL avslutades redan efter grundserien – medan NHL fortfarande är i diskussioner hur man ska avsluta säsongen. Det är, med andra ord, riktigt tuffa tider för folk vars liv förgylls av idrott.

181104 Glenn Hysén blir intervjuad inför fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan IFK Göteborg och Malmö FF den 4 november 2018 i Göteborg. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

I ett försök att stilla abstinensen har bland annat SVT sänt matcher från VM 1994. Men det biter inte på Glenn Hysén.

– Jag är trött på att se de där matcherna från -94 och det där som sänds. Fan, man har ju sett samma skit 3 000 gånger nu. Man längtar ju efter lite riktig sport, säger han till Sportbibeln.

Börjat kolla sumobrottning(!)

Glenn Hysén har i stället, för att stilla abstinensen, vänt sig till en minst sagt oväntad sport.

– Härom dagen satt jag och kollade på sumobrottning i en halvtimma. Herrejävlar. Det säger ju allt. Jag tror det var på Fight Channel eller något sådant. De har boxning också, säger han.

Glenn Hysén
150318 Glenn Hysén under presskonferensen inför säsongspremiären av tv-programmet Mästarnas mästare den 18 mars 2015 i Stockholm. Foto: Meli Petersson Ellafi / BILDBYRÅN / COP 162

Glenn Hysén är noga med att påpeka att ”det inte går någon nöd på honom”, men att han börjat bli uttråkad.

– Jag är så rastlös så det fan inte är klokt. Jag går ut och går, handlar åt morsan, går till gymmet, sätter mig på en uteservering. Tar en bira eller sju, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!