När Frank Andersson gjorde tidernas galnaste entré på krogen och tog över festen: ”Jag hyrde en lyftkran…”

Frank Andersson är för alltid en legendar inom svensk idrott.
Och han kunde hitta på de mest oväntade tokigheterna.
– Många gånger var jag dumdristig och trodde att jag var odödlig, har han berättat för Sportbladet.

Det finns oändligt med historier om den bortgångne Frank Andersson. Han var en av svensk brottnings största genom tiderna men han var också en riktig vilding som kunde hitta på det ena och det andra.

Franks karriär

Han blev ”Frankie Boy” med hela svenska folket och erövrade världen i brottarringen. Och när han inte tävlade kunde han hitta på de mest galna upptågen genom åren.

Frank Andersson, brottning
930917 Brottning, VM: Frank Andersson på plats. © Bildbyrån – 17104

Idrottskarriären bjöd på 1 OS-brons, 3 VM-guld, 2 VM-silver, 4 EM-guld och 3 EM-silver. Medan fritiden bjöd på drösvis med anekdoter om den gode Frank Andersson.

”Två helrör”

Hans närmaste vänner beskrev honom som en ”godhjärtad strulpelle” och det var en beskrivningen som han verkligen kunde hålla med om.
– Ja, jag har inte alltid varit tillförlitlig. Som aktiv tränade jag jävligt hårt och disciplinerat­ samtidigt som jag var ute och strulade. Många gånger var jag dumdristig och trodde att jag var odödlig. Hur fan kunde jag göra vissa saker?, sa han i en gammal intervju med Sportbladet.

Frank Andersson, brottning
1996-07-09 Superstars i Mellbystrand: Frank Andersson © Bildbyrån(19787 )

Sedan berättar brottarlegendaren en otrolig anekdot om när han gjorde den galnaste entrén på krogen.
– En gång körde jag ner med en motorcykel i en pool på en krog i Benidorm. Jag körde­ rätt igenom kön, ut i trädgården och sänkte motorcykeln. Sedan simmade jag fram till kanten och beställde två helrör, berättade han i intervjun.

”Hyra en kran”

En berättelse som verkligen visar hur Andersson var som person. Och hur det togs emot? Med jubel, oväntat nog.
– Ja, han som ägde Bacchus Garden tyckte att det var kanon. Jag fick hyra en lyftkran för att få upp motorcykeln. Sedan tog det två dagar innan de fick liv i den jäveln, sa legendaren.

Det finns få svenska idrottsmän som Frank Andersson i historien. Han var verkligen unik i sitt slag och saknaden efter honom är stor.

Frank Andersson var en av våra stora idrottshjältar. Dela artikeln för att hylla honom!

LÄS MER: ”Hoa-Hoa” avslöjar sanningen om när Frank Andersson skulle köpa mjölk och försvann: ”Nä, så här var det…”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!