”Hoa-Hoa” avslöjar sanningen om när Frank Andersson skulle köpa mjölk och försvann: ”Nä, så här var det…”

Det är en av svensk idrotts mest ikoniska anekdoter.
När Frank Andersson skulle gå och köpa mjölk men försvann spårlöst.
Lennart ”Hoa-Hoa” Dahlgren berättar sanningen om vad som egentligen hände.

Det finns så många historier om den bortgångne Frank Andersson. Brottarikonen var en unik profil inom sport-Sverige och hittade på en hel del vid sidan av att vara fantastisk i sin idrott.

Frank som vän

En av hans närmaste vänner var Lennart ”Hoa-Hoa” Dahlgren och under 80-talet bodde muskelduon ofta ihop. Medan Frank erövrade världen i brottarringen så sysslade Hoa-Hoa med tyngdlyftning och båda två syntes ofta i svensk media.

Frank Andersson, brottning
790405 Brottning: Frank Andersson. © Bildbyrån – DIA

Man kan säga att de gillade verkligen att ha roligt, för att uttrycka sig milt. Men som vänner ofta gör kunde de även hamna i luven på varandra och framförallt Frank Andersson kunde vara krävande att ha en nära relation med.
– Jag brukar säga det att han är en fantastisk idrottsman och en rolig polare, men helt värdelös på vardagen. Han var på flykt jämnt, på rymmen, det var någon slags ADHD-grej där. Han har ju bott hos mig flera gånger, säger ”Hoa-Hoa” när han gästar podcasten ”Tyngre Old School”.
– Han var en orolig själ, men en otrolig idrottsman och en spännande lirare.

Köpa mjölk

Det finns en helt legendarisk anekdot från Andersson och Dahlgrens tid ihop som rumskompisar. En berättelse som man aldrig tröttar på att höra.

Lennart "Hoa-Hoa" Dahlgren
800801 Tyngdlyftning: Lennart Dahlgren. Hoa Hoa © Bildbyrån – Dia

En dag lämnade Frank lägenheten för att gå och köpa mjölk – och han återvände inte förrän sex månader senare. Och då ska de första orden från Hoa-Hoa ha varit:
”Har du med dig mjölken?”

Hoa-Hoas ord

Efter alla åren berättar Dahlgren nu sanningen om den oförglömliga mjölkhistorien. Där en detalj har blivit fel, för det var inte sex månader som Frank var borta.
– Nä, tre månader senare var det. Och den är 100 procent sann, erkänner han i podcasten.
– Där kommer det jag menade. Det var bara att acceptera som det var. Han var ständigt i farten medan jag var mer fastgjuten i marken.

Flera år efter återförenades duon igen när Hoa-Hoa blev kommentator för wrestling och Frank försökte sig på en karriär inom den nya sporten. Men återigen kunde Andersson ställa till det för sig själv genom att försvinna upp i rök.
– Han var en jättetalang. Men wrestling var en miljardindustri och då går det inte att inte komma till fajterna. Så de blev tvungna att dumpa honom för att han inte dök upp. Det gick väl bra om han skulle vara diskjockey i Värnamo men det funkade inte på såna jättegalor, att inte dyka upp. Där kastade han bort otroliga summor pengar, säger Lennart Dahlgren i podden.

Frank och Hoa-Hoa, vilka otroliga profiler inom svensk idrott. Dela artikeln för att hylla duon!

LÄS MER: ”Hoa-Hoa” släppte skivstången och försvann – så gick det sen för muskelknutten

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!