Magnus Wislander drabbad av stroke: ”Det är en chock för alla”

Handbollslegendaren Magnus Wislander har drabbats av en stroke.
Det var i måndags eftermiddag som 55-åringen tvingades till sjukhus.
– Hela livet passerade revy, säger han till Sportbladet.

Det var i måndags eftermiddag som det hände. Svenske handbollslegendaren Magnus Wislander drabbades av en stroke.

Wislander drabbad av stroke

Från sjukhussängen berättar han för Sportbladet om dramat.
– Jag var på jobbet, som tur var. Så jag inte var själv. Jag var på väg hem egentligen. Helt plötsligt svartnade det och jag tänkte att jag kommer att rasa ihop här. Det gick som en stöt genom kroppen. Jag gick ner på knäna först och sedan låg jag bara där – utslagen och kunde inte prata, säger den folkkäre handbollslegendaren och försöker imitera hur han sluddrade kraftigt, säger ”Slangen” till kvällstidningen.

Magnus Wislander
190923 Redbergslids assisterande tränare Magnus Wislander under handbollsmatchen i Handbollsligan mellan Redbergslid och Alingsås den 23 september 2019 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Wislander fick omedelbar hjälp av arbetskamrater i närheten och kunde snabbt tas in till röntgen på Sahlgrenska. 55-åringen var också vid medvetande hela tiden.
– Hela livet passerade revy. Eller inte vad man har gjort utan mer vad man vill göra och vad man sysslar med. Att man skulle bli det beryktade vårdkollit och inte kunna göra det man vill i framtiden. Det är så tankarna går, säger han från sjukhussängen.

”En chock för alla”

Magnus Wislander är en av Sveriges största handbollsspelare genom tiderna och utsågs även till hela 1900-talets bästa handbollsspelare i världen. Han vann två VM-guld, fyra EM-guld och tre OS-silver med det berömda svenska handbollslandslaget som kallades ”Bengan Boys”.

Magnus Wislander
190106 Magnus Wislander före träningslandskampen i handboll mellan Sverige och Ryssland den 6 januari 2019 i Halmstad. Foto: Krister Andersson / BILDBYRÅN / Cop 147

Nuförtiden är han assisterande tränare i Redbergslid och jobbar även heltid som platschef på Postnord i Göteborg. Han har fru och tre barn.

Det här kom som en väldigt otäck överraskning för hela familjen Wislander.
– Det är en chock för alla, säger handbollslegendaren till Sportbladet.

LÄS MER: När handbollslandslaget fick hela Sverige att stå stilla