Legendaren Jonas Björkmans sanslösa pengaregn – så mycket har han dragit in på nya sporten

Padeln har tagit svenska folket med storm.
Tennisprofilen Jonas Björkman var tidigt med att bygga hallar – och har genom det tjänat multum.

Jonas Björkman är tveklöst en av Sveriges bästa tennisspelare genom alla tider. Svensken har två stycken Grand Slam-semifinaler på meritlistan, men det är i dubbel han varit som mest framgångsrik.

Satsat på ny sport

Genom karriären vann han totalt makalösa 54 dubbeltitlar – varav nio stycken i Grand Slam-turneringar. Den fina titelskörden ledde till han var världsetta i dubbel, och rankades som bäst fyra i singel.

170204 Jonas Björkman under invigningen av Padel Center den 4 februari 2017 i Göteborg. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

När han avslutade karriären år 2008 gjorde han det som en av landets främsta tennisspelare någonsin. Efter sina år som tennisproffs har han bland annat ägnat sig åt tv – där han tävlat i både Lets Dance och Mästarnas mästare.

Han har också hittat en annan hobby inom idrotten. Nämligen padeln som har utvecklats i raketfart de senaste åren.

Sanslösa pengaregnet

Tillsammans med tre andra personer grundar Jonas Björkman PDL Group år 2015, och företaget har vuxit ordentligt med att padelintresset ökat hos svenska folket.

– Vi hade ju drömmar … och tyckte att det är en sport som skulle funka i Sverige. Vi har mycket racketsporter i landet. Och sporten är så pass mycket enklare att komma in och lära sig jämfört med andra, plus att du kan vara på olika nivåer och ha kul. Det är det som vi såg som styrkan i det, säger Jonas Björkman till Göteborgs-Posten.

200925 Jonas Björkman under SM i Padel den 25 september 2020 i Helsingborg. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN

Enligt tidningen omsatte PDL Group förra räkenskapsåret 374 miljoner kronor, och gick plus med hela 74 miljoner kronor.

– Det har gått otroligt bra! Och vi känner oss inte riktigt klara. Vi tycker fortfarande att det är roligt för det finns väldigt mycket inom ungdoms- och juniorsatsning som du kan bygga. Det har vi inte riktigt hunnit än. Nu när det finns möjlighet att lägga till den biten med bra tränare är det fantastiskt kul, kommenterar Björkman.

LÄS MER: Ikonen Sven-Göran Eriksson närmar sig oväntad comeback – uppges ta över storklubben

Exit mobile version