Lasse Granqvists stenhårda attack – efter kontroversiella beslutet: "De har tappat fotfästet"

Lasse Granqvists stenhårda attack – efter kontroversiella beslutet: ”De har tappat fotfästet”

Oroliga idrottare har protesterat högljutt.
Men IOK lyssnar inte på kritiken och planerar att genomföra OS i sommar.
– De har tappat fotfästet. De har förbrukat sin rätt att företräda de aktiva, säger en irriterad Lasse Granqvist i podcasten Sporthuset.

På grund av den stora oron för coronaviruset har all sport tagit en paus. Stora mästerskap har ställts in eller flyttats till nästa år runt om i världen.

OS 2020 flyttas inte

Men OS i Tokyo kommer ändå att gå av stapeln 24 juli. IOK meddelade i veckan att sommarens olympiska spel inte kommer att flyttas.

Lasse Granqvist
190515 Lars Lasse Granqvist, Cmore under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Helsingborg och AIK den 15 maj 2019 i Helsingborg. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92294

Internationella olympiska kommittén är tydlig med att ”det finns inga skäl till drastiska åtgärder i dagsläget” och uppmanar alla idrottare att ”förbereda sig på bästa sätt”. Ett beslut som möts av stark kritik från kommande OS-deltagare.

Granqvist till attack

Grekiska storstjärnan Ekaterini Stefanidi går till attack mot IOK efter kontroversiella beslutet om OS 2020.
”Vill IOK att vi ska riskera vår egen, familjens och allmänhetens hälsa bara för att träna varje dag? Ni försätter oss i fara redan i dag, inte om fyra månader”, skriver hon på Twitter.
”Det här handlar inte om hur det kommer att se ut om fyra månader. Det handlar om situationen just nu.”

Lasse Granqvist
180812 Cmore:s Lars Granqvist under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan AIK och Elfsborg den 12 augusti 2018 i Stockholm. Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån / Cop 118

En annan som håller med om kritiken är svenske tv-profilen och mångårige kommentatorn Lasse Granqvist. Han går också till hård attack mot IOK:s märkliga agerande.
– Det må vara så att pengarna bestämmer. Men i min bok är det absolut viktigast att alla beslutsfattare ser till den enskilde atleten. Det är hälsan hos de som ska tävla som är det viktigaste, säger Granqvist i podcasten Sporthuset.
– Bestämmer du som idrottsorganisation att köra på måste det vara med starkt stöd av de aktiva.

Granqvist jämför med Svenska innebandyförbundet som ville fortsätta säsongen, trots enorma protester från klubbarna och spelarna.
– Den här typen av ledning som inte har kontakt med sina aktiva har tappat fotfästet. De har förbrukat rätten att företräda de aktiva. Det är i min bok dåligt ledarskap, säger Granqvist i podden.

LÄS MER: Armand Duplantis krisdrag – tvingas till stor förändring mitt i kaoset: ”Som Rocky Balboa”