Armand Duplantis krisdrag – tvingas till stor förändring mitt i kaoset: ”Som Rocky Balboa”

Armand Duplantis krisdrag – tvingas till stor förändring mitt i kaoset: ”Som Rocky Balboa”

Coronaviruset fortsätter att skaka idrottsvärlden.
Nu tvingas Armand Duplantis till en stor förändring i sin träning.
– Det är back to basics, lite som Rocky Balboa, säger han till Expressen.

Armand Duplantis har på kort tid gått till en av Sveriges allra största idrottsstjärnor. Sedan VM-silvret i höstas har hans utveckling varit explosionsartad, och under vintern har han hunnit slå världsrekord två(!) gånger.

Stora förändringen

”Mondo” är en av sommarens största guldfavoriter i stundande OS, och det är en given höjdpunkt för miljontals svenskar i sommar. Men om det ens blir några tävlingar är högst oklart.

Armand Duplantis, stavhopp
200208 Armand Duplantis celebrates after setting the new world record by clearing 6,17 meters when competing in the men’s pole vault during the World Athletics Indoor Tour on February 8, 2020 in Torun. Photo: Aleksandra Szmigiel / BILDBYRÅN / Cop 291

Coronavirusets enorma spridning runt världen har fått i stort sett samtliga stora idrottsevenemang att skjutas upp. Ett beslut är inte taget om OS, men redan nu tvingas till en stor förändring i sitt träningsupplägg.

”Som Rocky Balboa”

För Expressen berättar nämligen stavhoppsstjärnan att han tvingats flytta hem till sina föräldrar, då de stängt ner hans träningsanläggning.

– Det är back to basics, lite som Rocky Balboa. Det är lite annorlunda. Det är väl inte vad jag hade förväntat mig för några veckor sedan. Det finns en friidrottsarena på en lokal high school som är öppen, tills vidare i alla fall. Jag har lite träningsutrustning i trädgården… Jag kan inte hoppa så högt, men finns en liten stavhoppsställning här. Så jag kan göra några hopp i alla fall, säger han till tidningen.

170426 Stavhopparen Armand Duplantis poserar för ett porträtt den 26 april 2017 i Lafayette. Han står framför hoppmattan där han lärde sig stavhopp, på familjens hus bakgård. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Huruvida OS bör arrangeras eller inte är en het potatis i idrottsvärlden. Armand Duplantis säger varken bu eller bä.

– Det är för svårt att veta och det är för svårt att ta in magnituden av det som händer. Varje dag känns det som att man lär sig något nytt om viruset, vare sig det är bra eller dåligt. Så det är så svårt. I dag kanske jag tänker en sak men i morgon en annan. Om tio minuter tänker jag detta, om 20 minuter tänker jag något annat. Det är för mycket, för mycket ny information hela tiden, säger Duplantis.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!