Lasse Granqvists enorma ilska – efter skandalbilderna: "Det är fruktansvärt vidrigt"

Lasse Granqvists enorma ilska – efter skandalbilderna: ”Det är fruktansvärt vidrigt”

Agerandet mot V75-hästen Zarina Bi väckte ilska i hela travvärlden.
Nu rasar även tv-profilen Lasse Granqvist efter otäcka skandalbilderna.
– Det är ett fruktansvärt vidrigt beteende, säger han i podcasten Sporthuset. 

Det var innan femte V75-loppet på Örebrotravet i helgen som hästen Zarina Bi ströks. Anledningen var att en medarbetare till den italienske tränaren Alessandro Gocciadoro drev hästen alldeles för hårt under uppvärmningen.

Skandalen i V75

Efter flera slag med spöet fick hästen sår och veterinären på banan tvångsströk hästen. Skandalbilderna Zarina Bi har sedan spridits överallt och travvärlden har rasat mot det vidriga agerandet.

Lasse Granqvist, C More
180812 Cmore:s Lars Granqvist under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan AIK och Elfsborg den 12 augusti 2018 i Stockholm. Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån / Cop 118

I tisdags tog Svensk Travsport beslutet att stänga av lärlingen från samtliga travbanor i Sverige under 18 månader. Dessutom fick tränaren Gocciadoro anmälningsförbud i en månad och körförbud i sex månader.

”Blir förbannad”

Både tränaren och lärlingen har utstått enorm kritik senaste veckan och reagerar även tv-profilen Lasse Granqvist väldigt starkt. C More-journalisten är själv travhästägare och är rasande efter att ha sett skandalbilderna.
– Det är fullständigt åt helvete att det får gå till på det viset. Jag tycker det är så kolossalt upprörande. Dels mot djuret, vad är det som pågår? Det sitter en människa och slår ett djur. Det är oacceptabelt. Det är ett fruktansvärt vidrigt beteende. Jag blir förbannad när jag ser det, säger han i podcasten Sporthuset.

Lasse Granqvist, C More
150909 Lars Granqvist under SHL:s upptaktsträff den 9 september 2015 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / Cop 106

Granqvist vill nu se att körspöet borde förbjudas inom svensk travsport. Precis som de har gjort i Norge.
– Förbjud nyttjandet av körspöet i svensk travsport. Precis som fallet är i Norge. Ge dessutom företrädarna för svensk travsport i uppdrag att börja påverka den europeiska travsporten och sedan vidare till andra sidan atlanten. Ta bort körspöet så vi får bort det obehagliga och för djurens del kränkande händelser, säger han i podden.

LÄS MER: Lasse Granqvist slutar – efter att ha kommenterat Allsvenskan i hela 31 år