Profilen Lasse Granqvists enorma vrede – rasar mot svensk fotboll: ”Det är ynkligt”

Profilen Lasse Granqvists enorma vrede – rasar mot svensk fotboll: ”Det är ynkligt”

Östersunds vara eller icke vara i Allsvenskan är enormt omdiskuterat.
Nu ryter Lasse Granqvist ifrån.
– Från kansliet i Solna vid Friends Arena hörs banne-mig ingenting annat än tystnad!, säger han i podcasten Sporthuset.

Östersund har haft en turbulent vinter. Klubben nekades elitlicens, men efter en överklagan – och med löften om 15 miljoner kronor i sponsoravtal – så beviljades det till sist och klubben blir kvar även kommande säsong.

”Finns ingen möjlighet”

Men de lovade pengarna har fortfarande inte dykt upp, och turerna har gjort att många vill att laget skickas ur serien. Någonting som dock Svenska Fotbollsförbundet sagt är omöjligt, då ett taget beslut står kvar.

190515 Lars Lasse Granqvist, Cmore under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Helsingborg och AIK den 15 maj 2019 i Helsingborg. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Det får den folkkäre tv-kommentatorn Lasse Granqvist att rasa.

– Det gäller Svenska Fotbollförbundet, med såväl Lincensnämnden, som Överklagandenämnden, säger Granqvist i Sporthuset enligt Aftonbladet, och fortsätter:

– Det finns ingen i svensk fotboll som kan tycka att det här är ett sätt som vi vill driva den svenska elitfotbollen på, det finns ju inte en möjlighet att det är det.

”Hör ingenting!”

Granqvist menar vidare att Östersund, och dess nya styrelse, förtjänar kritik.

– Vad håller de på med? Det här är ju personer efter Daniel Kindberg som fälldes i tingsrätten. Men han är ju borta, det här är en annan ledning för Östersund som uppenbarligen har sysslat med informationer som inte genererar några intäkter, säger han.

Lasse Granqvist
190930Cmores kommentator Lasse Granqvist under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Östersund och Djurgården den 30 september 2019 i Östersund. Foto: Johan Axelsson / BILDBYRÅN / Cop 245

Granqvist vädjar även att ärendet borde anmälas till Riksidrottsförbundet.

– Jag hör ingenting! Från kansliet i Solna vid Friends Arena hörs banne-mig ingenting annat än tystnad!, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!