Jonna Adlerteg öppnar upp om Mästarnas mästare och den stora osäkerheten: "Då mådde jag inte jättebra"

Jonna Adlerteg öppnar upp om Mästarnas mästare och den stora osäkerheten: ”Då mådde jag inte jättebra”

Jonna Adlerteg gjorde stor succé i ”Mästarnas mästare”.
Nu öppnar tittarfavoriten upp om den stora osäkerheten.
– Då mådde jag inte jättebra, berättar hon för P4 Örebro.

Årets säsong av SVT-programmet ”Mästarnas mästare” har hyllats stort för två fantastiska idrottare. Framförallt skridskostjärnan Nils van der Poel som visade upp sin otroliga vinnarskalle och tog hem hela tävlingen i överlägsen stil.

Adlertegs succé

Men den som överträffat förväntningarna mest och blivit den stora tittarfavoriten har varit gymnasten Jonna Adlerteg. 27-åringen imponerade oerhört mycket under programmets gång och ensam kvinna mot alla manliga deltagare i slutet så gjorde hon stor succé.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Jonna Adlerteg, gymnastik
210725 Jonna Adlerteg of Sweden competes in women’s artistic gymnastics uneven bars qualification during day 2 of the Tokyo 2020 Olympic Games on July 25, 2021 in Tokyo. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / JL0139

Adlerteg bet verkligen ihop och tog kampen genom att överglänsa de andra deltagarna flera gånger om under årets säsong. Jonna besegrade just van der Poel i jägarvilan utan att knappt anstränga sig, hon slog också alla tiders rekord i gripkraft och hon briljerade igen mot van der Poel i en tuff uthållighetsbana.

LÄS MER: Jonna Adlertegs ärliga ord om den stora orättvisan i Mästarnas mästare: ”Många har hört av sig”

”Mådde inte bra”

Jonna lyckades sätta ett stort avtryck med sin otroliga vilja och varma personlighet. Men det var inte alls säkert att hon skulle vara med i programmet och gymnasten tvekade länge.
– Nä, jag var inte riktigt säker på hur jag ville göra, men ju mer jag tänkte på det desto mer kände jag att en sån här chans vill man ju ta så klart, säger hon till P4 Örebro.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Jonna Adlerteg, Mästarnas mästare, SVT
Jonna Adlerteg har tvingats lämna Mästarnas mästare. FOTO: Instagram

I efterhand är Jonna Adlerteg glad att hon tackade ja och hon har fått enorm uppskattning från tv-tittarna senaste veckorna.
– Det var jättekul, verkligen. Jag är väldigt glad att jag gjorde det och att jag fick vara med också, säger hon i intervjun.

LÄS MER: Jonna Adlertegs nya framtidsbesked efter stora succén i Mästarnas mästare – avslöjar nya jobbet

27-åringen öppnar även upp om hur inspelningen av ”Mästarnas mästare” faktiskt går till och vad som sker under själva tävlingsmomenten.
– Vi får en ganska grundlig genomgång men vi får den precis innan vi ska köra. Så oftast får vi inte testa alls men när vi skulle skjuta fick vi tre provskott mot en planka. Jag har ju aldrig hållit i en pistol så jag träffade inte ens den där plankan när jag skulle skjuta. Så då mådde jag inte jättebra innan vi skulle köra den grenen, erkänner Jonna för radiokanalen.

Vad tycker du om Jonna Adlertegs insats i Mästarnas mästare? Dela artikeln och säg din åsikt!