Jenny Franssons mörka ord efter hårda dopningsdomen: ”Jag önskar att jag aldrig…”

Jenny Fransson har dömts till fyra års avstängning för dopning.
Nu öppnar hon själv upp om de mörka tankarna.
”Jag önskar att jag aldrig börjat med brottning”, skriver hon på Instagram.

Brottaren Jenny Fransson har varit med om en mardröm senaste tiden. Trots att hon och hennes ombud Mats Larsson kom med invändningar mot dopningslabbet i Huddinge så räckte det inte för att ändra domen på fyra års avstängning.

Franssons dom

Därmed står den fyra år långa bestraffning för dopning kvar för OS-brottaren.
– Jag vet till hundra procent att jag inte har tagit någon dopning. Jag har letat överallt och jag kan verkligen inte hitta det. Ju längre tiden har gått så har min teori mer blivit att jag faktiskt inte tror att jag har haft det i mig. Jag vet inte hur jag skulle ha kunnat få i mig det. Jag tror helt klart att det är något fel, sa Fransson direkt efter domen.

Jenny Fransson, brottning
190903 Jenny Fransson, 68kg, Gällivare SK under en träning med svenska damlandslaget i brottning den 3 september 2019 i Helsingborg. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / 35659

Men Riksidrottsnämnden slog ändå fast att hon är avstängd till och med år 2024. Hon fortsätter berätta att hon är helt portad från all form av idrott.

Hela livet har vänts upp och ned för 33-åringen.
–  Just nu så lever jag i en bubbla där jag försöker låtsas som att inget har hänt. För att orka gå upp på morgonen. Jag mår inte bra. Verkligen inte, säger hon.

”Jag önskar att…”

På Instagram öppnar Fransson nu upp om de mörka tankarna som plågar henne efter dopningdomen.
”Jag önskar att jag aldrig börjat med brottning för 28 år sedan. Allt jag fått uppleva och åstadkomma är inte värt någonting med tanke på vad jag måste gå igenom nu”, skriver hon i ett öppenhjärtigt inlägg.

Jenny Fransson, brottning
190626 Iryna Netreba of Azerbaijan (red, not pictured) and Jenny Fransson of Sweden (blue) compete in the Round 1/8 Eliminations of the Women´s -68 kg Wrestling during day five of the European Games on June 26, 2019 in Minsk. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Det var den 3 februari som beskedet kom att Jenny Fransson testat positivt för den otillåtna substansen metyltestosteron, som är en anabol steroid. Svenskan har under brottningskarriären vunnit OS-brons, 1 VM-guld, 1 VM-silver, 1 EM-guld och 2 EM-brons.

Många stöttar

Många har skickat sitt stöd till dopningsdömde Fransson på Instagram. Däribland friidrottaren Moa Hjelmer stöttar 33-åringen.

Jenny Fransson är född och uppvuxen i Karlstad men bor just nu i Helsingborg med sambon Jalmar Sjöberg, även han är brottare. Och hon tävlar för Gällivare Sportklubb.

Jenny Fransson, Instagram
Jenny Franssons inlägg. FOTO: Privat.

LÄS MER: Lasse Granqvists stora kritik – efter oväntade orden om Jenny Fransson: ”Klart att det är konstigt”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!