Jenny Franssons hjärtskärande ord – efter nya, blytunga beskedet i dopningshärvan

Jenny Fransson hoppades att en analys av hennes vattenflaska skulle kunna ge en förklaring.
Men det föll.
Nu berättar svenskan om känslorna efter beskedet.
”Just nu känner jag mig inte värd någonting”, skriver OS-bronsmedaljören.

Jenny Fransson testades i januari positivt för dopning. Svenskan, som tog OS-brons i Rio 2016, menade direkt att hon blivit utsatt för sabotage, och ville att en vattenflaska skulle analyseras för att få klarhet i hur hon fått det otillåtna preparatet i kroppen.

”Har vigt mitt liv åt brottningen”

Men under tisdagen kom beskedet att vattenflaskan inte går att analysera.

– Det är idrottsutövaren som har ansvaret att styrka sin berättelse eller sina teser. Här har vi dock sagt att vi i den mån det är möjligt ska se om det går att analysera flaskan men av de laboratorier vi varit i kontakt med är det inget som kan göra det, sa Tommy Forsgren på Svensk Antidoping.

181001 Jenny Fransson poserar för ett porträtt under en pressträff med damerna i det svenska brottningslandslaget inför brottnings-VM den 1 oktober 2018 i Helsingborg. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Nu berättar Jenny Fransson om de blytunga känslorna efteråt.

”Jag har alltså vigt mitt liv åt brottningen. Alla val jag har gjort all kunskap jag samlat på mig har varit för att bli så bra som möjligt på just brottning. Jag har försökt lära mig allt om planering, styrke, kondition, kost, menscykeln, återhämtning, rehabilitering…. Till och med försökt lära mig styra över mina egna känslor. Allt för att jag älskar att brottas. För att jag tyckt det varit kul och för att jag varit bra på det. Inte för att jag skulle kunna bli rik på det eller bli känd”, skriver hon.

”Slängd som mat åt hajar”

Hon fortsätter:

”Just nu känns det som jag blivit slängd som mat år hajar och står helt ensam där all kunskap jag samlat på mig under mina 32 år inte har någon betydelse. Nu ska jag tydligen va jurist, professor inom biomedicin och polis på samma gång för att kunna bevisa att jag inte tagit någon otillåten substans. Som elitidrottare är det tydligen mitt ansvar”.

200119 Sveriges Jenny Fransson under finalen för 50-kilos klassen under brottningsturneringen Lady Open den 19 januari 2020 i Klippan. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN

Vidare beskriver Jenny Fransson om den tunga perioden hon går igenom.

”Samtidigt som hela mitt liv är taget ifrån mig. Just nu känner jag mig inte större än en myra och inte värd någonting”, skriver hon.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

https://www.instagram.com/p/B9BH2jznMY4/?utm_source=ig_embed