Nya mardrömsbeskedet för dopningsmisstänkta Jenny Fransson: ”Det är inte möjligt att…”

Jenny Fransson misstänkte sabotage efter att hon testats positivt för dopning.
Men hennes vattenflaska går inte att analysera.
– Det är idrottsutövaren som har ansvaret att styrka sin berättelse eller sina teser, säger Tommy Forsgren, på Svensk Antidopning, till Aftonbladet.

Det var tidigare under året som bomben slog ned i idrotts-Sverige. Jenny Fransson, som tog OS-brons i Rio 2016, har testats positivt för den anabola steroiden metyltestosteron.

Nya bakslaget

Jenny Fransson menade direkt att hon trodde att rörde sig om ett sabotage. Det stod snabbt klart att den enda tidpunkten då något sådant ska kunna skett var under ett träningsläger i Helsingborg, och hon hade förhoppningar om att ett test av en vattenflaska skulle ge klartecken.

Jenny Fransson
180218 Sveriges Jenny Fransson med guldmedalj efter prisutdelning under brottningsturneringen Lady Open den 18 februari 2018 i Klippan.. Foto: Avdo Bilkanovic / BILDBYRÅN

Men nu är den drömmen död.

– Det är idrottsutövaren som har ansvaret att styrka sin berättelse eller sina teser. Här har vi dock sagt att vi i den mån det är möjligt ska se om det går att analysera flaskan men av de laboratorier vi varit i kontakt med är det inget som kan göra det, säger Tommy Forsgren på Svensk Antidoping till Aftonbladet.

”Då skulle jag misstänka det”

Svensk Antidoping har varit i kontakt med laboratorier i Huddinge och Köln, men varför flaskan inte kan analyseras är oklart.

– Det kan inte jag svara på eftersom jag inte är den som varit i direkt kontakt med dem. Men det har väl med analystekniska skäl tror jag. Det är inte möjligt att göra det, som vi förstått det, säger Forsgren.

Jenny Fransson
190903 Jenny Fransson, 68kg, Gällivare SK, under en presskonferens med svenska damlandslaget i brottning den 3 september 2019 i Helsingborg. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Jenny Fransson är besviken över beskedet, då hon hoppades få förklaring i hur det gått till väga.

– Skulle det visa sig att det var i vattenflaskan så vet jag ju att det är där det kommit. Då skulle jag direkt misstänka att någon gjort det mot mig. Just nu vill jag bara veta var det kommer ifrån, säger hon till Radiosporten.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!