Ingemar Stenmarks nya, avgörande beslut som 68-åring får alla svenskar att jubla – ikonen har äntligen tackat ja

Han är en av svensk idrotts allra största giganter.
Nu har Ingemar Stenmark tagit ett nytt beslut som 68-åring.
”Stenis” har nämligen anmält sig till veteran-VM i Göteborg.

Det är få svenska idrottare som kan mäta sig med Ingemar Stenmarks fantastiska framgångar och stora popularitet i vårt land. Även om det har gått många år sedan han avslutade karriären som alpin skidåkare så slutar han aldrig att förvåna en.

”Stenis” nya sport

Nyligen började Stenmark att träna i en helt ny sport på ålderns höst. Som en kul grej inledde 68-åringen en satsning inom stavhopp – och nu trappas det upp.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Ingemar Stenmark, skidor
230211 Ingemar Stenmark inför ishockeymatchen mellan Tre Kronor Legends och Toronto Maple Leafs Alumni den 11 februari 2023 i Gävle. Foto: Julia Koch / BILDBYRÅN / kod JK / EW0160

”Stenis” gjorde sin allra första tävling på veterannivå i april, då han hoppade 2,70 meter. Och sedan dess har vi kunnat följa hans träning via hans konto på Instagra.
– Det är komplicerat. Det är tekniskt svårt, en utmaning hela tiden, sa Stenmark om sin nya satsning då.

Stenmarks beslut

Redan då öppnade skidikonen för att eventuellt tävla i veteran-VM.
– Det är inte omöjligt men jag är inte så tävlingsinriktad egentligen. Det är mer en kul grej och bra träning också, erkände Ingemar.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Ingemar Stenmark, skidor
220716 Ingemar Stenmark på läktaren under dag 7 av ATP Nordea Open den 16 juli 2022 i Båstad. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN / COP 261 / CB0182

Sedan dess har Stenmark dröjt med sitt svar om tävlingen, fram till nu. Det står nu klart att Ingemar Stenmark har anmält sig till veteran-VM i Göteborg till sommaren, han kommer att tävla i M65-klassen.

LÄS MER: Armand Duplantis tvingas nu förklara efter jättemissen i tv-rutan – André Pops oväntade ord i SVT som blev helt fel: ”Mår dåligt”

Och en viss Armand Duplantis, världens bästa stavhoppare just nu, har lovat att hjälpa till med träningen.
– Jag tycker att det är fantastiskt! Jag tänker mig att jag kommer att springa ihop med honom i Sollentunahallen och kan ge honom några tips, säger ”Mondo” till SVT.

Vad tycker du om Ingemar Stenmarks nya satsning? Dela artikeln och säg din åsikt!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev