Ingemar Stenmark visar upp nya bilden på dottern Iza som har vuxit upp – de flesta svenskar säger samma sak: ”Så lika ni är”

Ingemar Stenmark är en av svensk idrotts stora giganter.
Men han är också pappa till tonårsdottern Iza Stenmark.
Nu visar ikonen upp en helt ny bild på Iza som har vuxit upp – och svenskarna säger samma sak.

Han är en av vår tids allra största idrottshjältar genom tiderna. Alla svenskar vet vad Ingemar Stenmark har gjort för vårt land och vilka framgångar han haft i skidbacken.

Stenmarks storhet

Sammanlagt blev det två OS-guld, fem VM-guld och 86 världscupsegrar under den legendariska karriären. I många år fullständigt dominerade han slalomsporten och satte verkligen Sverige på kartan internationellt.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Ingemar Stenmark, skidor
230211 Ingemar Stenmark inför ishockeymatchen mellan Tre Kronor Legends och Toronto Maple Leafs Alumni den 11 februari 2023 i Gävle. Foto: Julia Koch / BILDBYRÅN / kod JK / EW0160

Nuförtiden lever 68-åringen ett mer tillbakadraget liv tillsammans med frun Tarja Stenmark. Tillsammans har de dottern Iza Stenmark och genom åren har vi fått se Ingemar och dottern ihop på olika röda mattan-event.

Bild på dottern Iza

För några år sedan var Iza även med i dokumentärserien om ”Stenis” för att prata om pappan. Då berättade dottern, som är född 2008, att hon inte var särskilt intresserad av sin fars förflutna som en av världens bästa alpina åkare.
– Jag har hört från lärare ganska mycket. Samma historia om att Sverige stannade upp, de drog in den här tv:n i klassrummen. Alla har sin egen historia om att det var så himla häftigt, men jag tycker inte att det är häftigt, jag vet ju inte hur det var och det är svårt att förstå hur det faktiskt var, sa hon i tv-dokumentären.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Ingemar Stenmark, Iza, skidor
150227 Ingemar Stenmark och hans dotter Iza Stenmark under säsongspremiären av den tionde säsongen av Let´s dance 27 februari 2015 i Stockholm. Foto: Meli Petersson Ellafi / BILDBYRÅN / COP 162

Stenmark har i efterhand också erkänt att dottern Iza inte var alltför bekväm att vara framför tv-kameran, vilket påminner väldigt mycket om han själv. Nu har Ingemar visat upp en ny bild på henne, då han har blivit mer aktiv på sociala medier och delar med sig av sin vardag, se bilden här nedanför.

LÄS MER: Ingemar Stenmarks nya trick förbluffar alla svenskar – ikonen visar nu upp oanade talangen: ”Du slutar aldrig att förvåna”

Iza har vuxit upp och är numera 16 år gammal. Nästan 20 000 människor har gillat bilden på Instagram och de flesta tycker att far och dotter börjar bli väldigt lika varandra, se själv här nedanför.
”Så himla fina ni är ihop”, skriver en användare.
”Tänk Iza, vilken pappa du har, när han åkte stod Sverige stilla, alla ville se honom. Tack Ingemar för allt du gjort, ingen kommer att glömma dig”, skriver en annan.
”Härlig bild på far och dotter, så lika ni är”, skriver en tredje.

Visst är Ingemar Stenmark och dottern Iza lika? Dela artikeln och säg din åsikt!

Se bilden:

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev