Idrottsvärlden i sorg: Talangen har omkommit i tragisk olycka – blev bara 19 år gammal: "Det finns inga ord"

Idrottsvärlden i sorg: Talangen har omkommit i tragisk olycka – blev bara 19 år gammal: ”Det finns inga ord”

Spansk idrott är i stor sorg efter det hemska beskedet.
Unga talangen Estela Dominguez har omkommit i tragisk olycka.
19-åringen blev påkörd av en lastbil under ett träningspass, rapporterar tidningen Marca.

Det var på torsdagseftermiddagen som det fruktansvärda hände. Då rapporterade spanska myndigheter att det värsta tänkbara inträffat i spanska staden Salamanca.

19-åring död

Unga talangen Estela Dominguez ansågs som ett stort löfte inom spansk cykling. Hon var också dotter till den förre proffsåkaren Juan Carlos Dominguez, som var aktiv på 90-talet och vann en etapp i Giro d’Italia.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Men nu har Estelas liv släckts alldeles för tidigt. Hon blev bara 19 år gammal och omkom i en hemsk olycka under ett träningspass.

LÄS MER: Skidikonen Thomas Wassberg gör mäktig comeback igen – 66(!) år gammal: ”Vi såg inte det här komma”

Blev påkörd

Spanska tidningen Marca rapporterar att en lastbilsförare blivit bländad av solen och därmed in sett Dominguez på bilvägen. Tonåringen blev påkörd av lastbilen och hennes liv gick inte att rädda.
”Spansk cykling har sorg. Respektera alltid cyklister på vägen”, skriver spanska cykelförbundet RFEC i ett uttalande på Twitter.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Många andra visar också sin sorg och skickar kondoleanser på sociala medier efter Estela Dominguez tragiska bortgång i alldeles för ung ålder.
”Det finns inga ord för att beskriva detta. All min kärlek till Estela Domínguez familj och vänner, särskilt hennes far som jag delade lag ihop med under mina första år. Vila i frid”, skriver förre cykelstjärnan Alejandro Valverde på Twitter.

LÄS MER: Anna Jönsson Haags ärliga bekännelse om en möjlig comeback för Charlotte Kalla: ”Jag tror nog att hon…”