Anna Jönsson Haags ärliga bekännelse om en möjlig comeback för Charlotte Kalla: "Jag tror nog att hon..."

Anna Jönsson Haags ärliga bekännelse om en möjlig comeback för Charlotte Kalla: ”Jag tror nog att hon…”

Anna Jönsson Haag och Charlotte Kalla känner varandra väl.
Nu öppnar Jönsson Haag upp om vännens framtid efter karriärens slut.
Och ger nu sina ärliga ord om en möjlig comeback för svenska skiddrottningen, i en intervju med Sportbibeln.

Tillsammans bärgade Anna Jönsson Haag och Charlotte Kalla en hel del stafettmedaljer ihop där det bragdartade OS-guldet i Sotji 2014 så klart sticker ut mest av alla. Men där finns också två OS-silver och 3 VM-silver som svenska duon delar på.

Haag och Kalla

Kalla blev den mest framgångsrika av de båda två och är den främsta kvinnliga olympiern i svensk idrottshistoria med sina nio OS-medaljer. Men Jönsson Haag fick också en mycket framgångsrik karriär inom längdskidåkning med sammanlagt åtta OS- och VM-medaljer samt 7 SM-guld.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Anna Jönsson Haag, Charlotte Kalla, skidor
100222 OS 2010, Skidor, sprintstafett, dam, medaljceremoni: Anna Haag och Charlotte Kalla, Sverige, glädje, jubel med medalj. © Bildbyrån – 74000

2018 valde Jönsson Haag att avsluta karriären och har sedan dess gift sig med förre lagkamraten Emil Jönsson Haag och fått två barn. Men svenskan har också återvänt till skidspåren igen och tävlar numera i långlopp där hon åker Ski Classics.

LÄS MER: Anna Jönsson Haags lovord till Stina Nilsson – lyfter fram avgörande detalj: ”Då kommer det vara perfekt…”

Kalla comeback?

Förra året tog även Charlotte Kallas framgångsrika och långa skidkarriär slut och den stora frågan är nu om Anna kan lyckas övertala vännen till att återvända till skidspåren igen. Nu erkänner Jönsson Haag att hon inte ens försökt locka skiddrottningen till Ski Classics.
– Faktiskt inte. Jag tror nog att hon var mer färdig med att tävla och träna, och ganska nöjd med att träna på en mer varsam och bättre nivå. Sen hade hon ju några år mer än mig i karriären så hon kanske tömde batteriet lite mer än vad jag gjort. Jag hade ju ett stort sug på att fortsätta tävla och träna även när jag slutade men inte med den insatsen som jag hade under mina år i eliten, säger säger 36-åringen till Sportbibeln.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Anna Jönsson Haag, skidor
190122 Anna Jönsson Haag, poserar för ett porträtt den 22 januari 2019 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL

Anna Jönsson Haag gör just nu sin andra säsong i Ski Classics och hon tävlar helt kravlöst, utan drivs istället av kärleken till skidåkning. Vi får se om hon får sällskap av vännen Charlotte Kalla eller inte.

Skulle du vilja se Charlotte Kalla i skidspåren igen? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Anna Jönsson Haags tokhyllning till Frida Karlsson – ärliga orden om svenskan: ”Det imponerar på mig”