Anna Jönsson Haags lovord till Stina Nilsson – lyfter fram avgörande detalj: "Då kommer det vara perfekt..."

Anna Jönsson Haags lovord till Stina Nilsson – lyfter fram avgörande detalj: ”Då kommer det vara perfekt…”

Stina Nilsson har haft det motigt sedan hon bytte längdskidorna mot skidskytte, och nyligen ratades hon från den svenska VM-truppen.
Men Anna Jönsson Haag tror på en framtid inom skidskyttet för Stina.
– Den dagen när det sitter, då kommer det vara perfekt, säger Jönsson Haag till Sportbibeln.

När Anna Jönsson Haag var i slutet av sin karriär hade Stina Nilsson ganska nyligen kommit fram inom längdskidåkningens värld. Sedan dess har det som bekant hänt en hel del, och nuförtiden är det skidskytte som gäller för Stina Nilsson.

”Väldigt annorlunda”

29-åringen från Malung kom, om man frågar Anna Haag Jönsson, in i landslaget med ett nytt sätt att tänka på.
– Stina kom in med ett helt nytt ”mindset” som var väldigt annorlunda mot vad vi hade haft och sett tidigare, säger Anna Jönsson Haag i en intervju med Sportbibeln.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Stina Nilsson, Skidskytte
221113 Stina Nilsson under skidskyttepremiären i sprint för damer den 13 november 2022 i Idre. Foto: Johanna Wallen / BILDBYRÅN / kod JW / JW0034

Stina Nilsson bytte under 2022 till skidskytte, men där har hon haft det tufft. Resultaten har uteblivit, och nyligen blev det klart att hon inte får åka med landslaget till VM i Oberhof som inleds den 8 februari.
– Jag vet att hon jobbar för att varje detalj ska bli hundraprocentig. Hon lämnar inga detaljer åt slumpen överhuvudtaget, säger Jönsson Haag.

LÄS MER: Stina Nilssons första ord efter tuffa VM-petningen – hyllas nu av svenska folket: ”Jag hoppas att ni…”

”Kommer vara perfekt”

Anna Jönsson Haag tror starkt på Stina Nilsson inom skidskyttet, trots det att framgångarna inte har kommit för henne ännu.
– Det som jag tycker gör Stina Nilsson unik är hennes sinne för detaljer och hennes fokus i att varje detalj ska bli hundraprocentigt. Just den inställningen och attityden gör att man faktiskt kan bli otroligt, otroligt duktig i en sport som skidskytt.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Anna Jönsson Haag, Längdskidor
190122 Anna Jönsson Haag, poserar för ett porträtt den 22 januari 2019 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL

Jönsson Haag menar att det nu handlar väldigt mycket om tålamod för Stina Nilsson, och att det är det som kommer avgöra hur framtiden kommer att se ut.
– Den dagen när det sitter, då kommer det vara perfekt. Sen får man bara se om hon har tålamodet att ge det den tid som det faktiskt kräver. Men hon har det i sig, det är jag helt säker på.

LÄS MER: Ikonens klara besked om Linn Svahn efter comebacken – lägger nu ut texten inför VM: ”Hon har bevisat att…”