Här är OS-guldhjälten Nils van der Poels nya jobb – lämnar skridskoåkningen helt: ”Det känns så häftigt”

Nils van der Poel avslutade karriären efter säsongen.
Nu har guldhjälten fått ett nytt jobb.
– Det känns så häftigt, säger han.

Nils van der Poel har varit en av Sveriges mest framgångsrika idrottare de senaste åren. Svensken deklarerade att han skulle återuppta sin satsning för två år sedan, och vägen fram till OS i Peking har varit en enda lång glädjehistoria.

Makalösa resan

Han har tränat som ingen annan och längs vägen till Kina har van der Poel slagit flera världsrekord, och lagt vantarna om flera VM-guld. När OS väl kom var svensken totalt dominant och säkrade dubbla guld och nya världsrekord.

Efter spelen meddelade svensken att han hänger upp skridskorna på hyllan efter säsongen. Han avslutade med nytt guld i allround-VM i norska Hamar men sedan dess har det varit oklart om Nils van der Poels framtid.

Fram tills nu. På onsdagsmorgonen stod det klart att han kommer verka som ny ambassadör för Skistar och kommer bland annat att vara ledare för deras ungdomscamper.

– Som skridskoåkare spenderade jag stora delar av försäsongen på en av SkiStars anläggningar. Det var dessutom ett perfekt ställe att förgylla vilodagarna på. Därför känns det så häftigt att få vara med och utveckla den miljön ytterligare. Det ligger mig varmt om hjärtat, säger han i ett pressmeddelande.

”Ska bli lärorikt”

Vid sidan av sitt ambassadörsuppdrag kommer han även att arbeta med affärs- och konceptutveckling kring SkiStar Sports & Adventures. Han kommer även delta i utvecklingen av olika camps och events, samt föreläsa i olika sammanhang för SkiStars olika målgrupper.

220212 Nils van der Poel with his gold medal at the medal ceremony for men’s speed skating during day 8 of the 2022 Winter Olympics on February 12, 2022 in Beijing. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

– Vi är väldigt glada att Nils valt att samarbeta med och hos oss på SkiStar. Han är en stor idrottspersonlighet som har starka värderingar kopplat till idrott och hälsa och det ska bli lärorikt för oss att få ta del av Nils kompetens och värdefulla idéer, säger bolagets vd Stefan Sjöstrand.

LÄS MER: Svenska OS-guldhjältens beslut efter blytunga åren – avslutar nu karriären: ”Känslosamt att berätta”

Exit mobile version