Här är OS-guldhjälten Nils van der Poels helt nya jobb – hoppar på oväntat uppdrag

Dubbla OS-guld i Peking.
Sedan lämnade Nils van der Poel skridskorna helt.
Nu väntar ett nytt liv för hjälten.

Nils van der Poel har varit en av Sveriges mest framgångsrika idrottare de senaste åren. 26-åringen berättade för två år sedan att han återupptar sin satsning, och siktade mot OS i Peking 2022.

Stora OS-succén

Och där blev som det alla känner till en fullständig succé. Svensken slog till med dubbla OS-guld, och passade också på att slå sitt egna världsrekord på 10 000 meter.

220212 Nils van der Poel of Sweden with his gold medals after the medal ceremony for men’s speed skating during day 8 of the 2022 Winter Olympics on February 12, 2022 in Beijing. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Efter mästerskapet meddelade Nils van der Poel att han lägger ned sin karriär. Allround-VM i norska Hamar blev hans allra sista tävling, och sedan dess spekulerades det i vad stjärnan skulle ta sig för i framtiden.

Kort efter blev det känt att han kommer verka som ny ambassadör för Skistar, där han bland annat kommer att vara ledare för företagets ungdomscamper.

Nya jobbet

På fredagen blev det officiellt att Nils van der Poel hoppar på ytterligare att uppdrag. Han kommer från och med nu att arbeta som affärs- och produktutvecklare på Synsam, och utveckla sportglasögon.

– Vi idrottsutövare vet att djävulen sitter i detaljerna. Att se allt och att bära glasögon som möjliggör det är avgörande för ett vinnande slutresultat, säger han i ett pressmeddelande och fortsätter:

220206 Nils van der Poel of Sweden celebrates winning in men’s 5000 meter speed skating during day 2 of the 2022 Winter Olympics on February 6, 2022 in Beijing. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

– Det känns riktigt kul att få göra det just med Synsam, deras ansvarstagande, i och med hemtagning av produktionen till Östersund, tycker jag är väldigt inspirerande.

LÄS MER: Profilen Niklas Wikegårds plötsliga besked – därför lämnar experten nu sociala medier: ”Tack för alla år”

Få våra nyhetsbrev!