Profilen Niklas Wikegårds plötsliga besked – därför lämnar experten nu sociala medier: "Tack för alla år"

Profilen Niklas Wikegårds plötsliga besked – därför lämnar experten nu sociala medier: ”Tack för alla år”

Niklas Wikegård stänger ned sina konton på sociala medier.
Det berättar profilen via sitt Instagram-konto.
– Tack för alla år, säger han.

Niklas Wikegård är en av hockey-Sveriges mest profilerade, och syns nästan alltid till när det snackas svensk ishockey. 58-åringen har en gedigen karriär som tränare men syns numera bara till i C Mores SHL-sändningar.

Wikegårds besked

Där har han figurerat i många år och skrev bara för någon månad sedan på ett nytt avtal med tv-bolaget. Det nya kontraktet sträcker sig fram till 2026, och den ibland kontroversiella experten fortsätter att dela med sig av sina åsikter och tankar när det kommer till SHL-hockey.

181206 Cmores expert Niklas Wikegård inför ishockeymatchen i SHL mellan Malmö Redhawks och Rögle den 6 december 2018 i Malmö. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Utöver sitt tv-jobb har Niklas Wikegård varit väldigt aktiv på sitt Instagram-konto. Där han har ventilerat diverse analyser från matcherna – något som varit uppskattat bland hans följarskara. Nu meddelar däremot profilen att han kommer stänga ned sina konton på sociala medier för att i stället lägga kraft på annat.

Därför lämnar han

– Jag vill fokusera på annat och tackar er som bidragit med massa härliga och kreativa saker och som hållit en god ton. Jag tänker lägga tiden på annat, och stänger ned rubb och stub som tar energi, säger Wikegård via sitt Instagram-konto.

171116 Cmores expert Niklas Wikegård under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Färjestad den 16 november 2017 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

Niklas Wikegård passar också på att skicka en passning till de som inte beter sig väl på sociala medier.

– Liten minipassning till er som inte kan sköta er heller. Det är inte för er jag stänger ned. Man blir alldeles trött på de korkskallar som inte kan formulera sig, och jag funderar på hur man kan använda sådana ord mot någon man inte känner och förolämpa en.

– Tack för alla år, säger han avslutningsvis.

LÄS MER: Här prisas stjärnan efter finalförlusten – och minen säger precis det varenda Luleå-supporter känner nu

Få våra nyhetsbrev!