Här prisas stjärnan efter finalförlusten – och minen säger precis det varenda Luleå-supporter känner nu

Här prisas stjärnan efter finalförlusten – och minen säger precis det varenda Luleå-supporter känner nu

Besegrad i den avgörande finalmatchen.
Efteråt visade Pontus Själin sin besvikelse.
– Bland det deppigaste man sett, skriver en Twitter-användare.

Hela finalserien mellan Luleå och Färjestad blev en svettig sådan. Det var inte mycket som kunde skilja lagen åt, och serien tvingades till en sista och helt avgörande match.

Mäktiga trycket

Inför mötet var Luleå stora favoriter. De båda lagen hade inför avgörandet vunnit samtliga av sina hemmamatcher, och Luleå hade just den fördelen under torsdagskvällen.

Foto: Twitter

Coop Norrbotten Arena såldes slut på bara några minuter när matchbiljetterna släpptes till försäljning, och supportrarna skapade ett makalöst tryck i hemmaborgen. De alla kände och hoppades på att guldet äntligen skulle hamna i Luleå igen, något det inte gjort sedan 1996.

I stället för en ordentlig guldfest i Norrbotten blev det precis det motsatta.

”Bland det deppigaste…”

Matchen var mållös hela vägen fram till mitten av den sista perioden – då hittade Färjestad det förlösande 1–0-målet, och van till sist matchen med tre kassar mot noll.

Efteråt var det en enorm besvikelse bland både Luleås spelare och supporter. Pontus Själin i hemmalaget tilldelades priset för matchens lirare, och tvingades ta en bild med sponsorn som delade ut utmärkelsen.

Foto: Twitter

Och på bilden när han tar emot sitt presentkort, 1000 kronor på Max, säger hans min verkligen allt, och förmodligen vad varenda Luleå-anhängare känner nu.

”Bland det deppigaste…”, skriver en användare på Twitter.

LÄS MER: Färjestads makalösa bedrift: Tagit lika många guld som Leksand, Skellefteå, Luleå och Modo har – tillsammans

Få våra nyhetsbrev!