Guldrivalens mäktiga hyllning till Armand Duplantis efter superdramat: ”Jag tror inte folk förstår…”

Det blev ett riktigt superdrama i stavhoppsfinalen.
Nu hyllar guldmedaljören Sam Kendricks silvermedaljören Armand Duplantis.
– Jag tror inte att folk förstår, oerfarna hoppare kan dö av det här, säger han enligt SportExpressen.

Stavhoppsfinalen i Doha under tisdagskvällen bjöd verkligen på maximal spänning när Armand Duplantis, Sam Kendricks och Piotr Lisek gjorde upp. Trion följdes åt genom flertalet höjningar på ribban och till slut avgjordes allt på över sex meters höjd.

VM-silver till Armand Duplantis

Lisek fick nöja sig med bronset när Duplantis och Kendricks visade upp stavhopp i absolut världsklass i VM-finalen. Där amerikanen drog det längsta strået och plockade guldmedaljen och ”Mondo” fick nöja sig med ett VM-silver.

Armand Duplantis, VM-silver
191001 Armand Duplantis of Sweden celebrates when competing in men’s pole vault final during day 5 of the IAAF World Athletics Championships on October 1, 2019 in Doha.
Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN / kod VG / 170404

Efter VM-guldmedaljen vill den så svårslagna Kendricks verkligen förtydliga vad hopparna gick igenom när höjderna blev högre och stavarna blev betydligt större.
– Det är kanske den mörka sidan av sporten, att folk inte förstår vad man går igenom mentalt när man ser de där siffrorna (längden på staven) på sin stav. Det är farligt, unga eller oerfarna hoppare kan dö när de hoppar med dem, säger han enligt SportExpressen.

Rivalens hyllning till ”Mondo”

Kendricks vill också hylla rivalen och vännen Duplantis till skyarna efter uppgörelsen i går kväll.
– Jag hade inte kunnat göra något utan Mondo där ute i dag, han pressar mig att bli bättre. Jag valde att inte hoppa det sista hoppet för att jag inte har några ambitioner att slå världsrekord, det överlåter jag till Mondo, säger han till kvällstidningen.
– Det här är en av de bästa tävlingarna jag har varit med om, för sista timmen där… Det var så svårt. Duplantis är inte en kille som leker där ute. Det är på allvar.

191001 Sam Kendricks of USA and Armand Duplantis of Sweden hug eachother when competing in men’s pole vault final during day 5 of the IAAF World Athletics Championships on October 1, 2019 in Doha.
Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 88037

För 27-årige Kendricks var det här andra raka VM-guldet i stavhopp. Medan Duplantis tog sin första VM-medalj på seniornivå efter att förra sommaren ha vunnit EM-guld.

LÄS MER: Mamma Helena Duplantis avslöjar stavdramat – mitt under finalrysaren: ”Han fick inte…”

Armand Duplantis fina, personliga hälsning efter silverrysaren i VM-finalen: ”Jag är skyldig dem det”

Exit mobile version