Göran Zachrissons kritik mot Viasat – månader efter rattfylledomen: ”Har ingen anledning att be om ursäkt”

Göran Zachrissons kritik mot Viasat – månader efter rattfylledomen: ”Har ingen anledning att be om ursäkt”

Göran Zachrisson förlorade jobbet då han dömdes för rattfylla.
Han menar att han fortfarande inte hört någonting från Viasat – och riktar nu stor kritik mot kanalen.
– Det är en annan sort, det där. Jag förstår mig inte på dem, säger han till Sportbibeln.

Det var i december 2018 som Göran Zachrisson, 81, greps av polis i Djursholm, och alkoholtestet visade på grovt rattfylleri – med ungefär 1,0 promille i blodet. I oktober förra året kom domen: Tv-legendaren slapp fängelse, någonting han på förhand fruktade, då han dömdes till skyddstillsyn och 40 timmars samhällstjänst.

Stora kritiken

I samband med domen så förlorade även Göran Zachrisson jobbet på Viasat, där han mestadel kommenterat golfsändningar. Och trots att flera månader har gått så har Göran Zachrisson, enligt egen utsago, fortfarande inte hört någonting från tv–kanalen angående fortsatt jobb.

Göran Zachrisson
180815 Göran Zachrisson inför golftävlingen Nordea Masters den 15 augusti 2018 i Göteborg. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Nu riktar han stor kritik mot sin förre arbetsgivare.

– Jag har inte hört ett ljud, säger han till Sportbibeln, och fortsätter:

– Det var hur länge sen som helst, och jag tycker det är väldigt underligt. De kunde kanske hört av sig och sagt… någonting. Men de är en annan sort. Jag förstår mig inte på dem.

”Då får det vara”

Göran Zachrisson skriver texter för tidningen Svensk Golf, och har även gjort en del jobb för SVT den senaste tiden.

– Det enda för mig är ju att Viasat tvingar mig till att söka någon annanstans. Om de inte ens hör av sig och inte ens kan säga hej eller något sådant, då tycker jag att… Då får det vara, säger han.

Vad vill du göra?

– Jag skulle vilja göra precis vad som helst. Men jag har ingen anledning att be om ursäkt eller be om lov för människor som inte hör av sig. Det tycker inte jag är passande. Men jag utgår från att jag är borta ur bild där.

180815 Kommentatorn Göran Zachrisson poserar för ett porträtt inför golftävlingen Nordea Masters den 15 augusti 2018 i Göteborg. Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN / Cop 200

Göran Zachrisson berättar om vikten för honom att ha ett arbete.

– Det går ju alldeles utmärkt, egentligen, men det enda är att de går kunde höra av sig så att det verkligen blir rakt. Att ”så här är det”. Men jag kan leva med det, jag har ingen anledningen att stå där och buga. Men jag vill fortsätta arbeta på något sätt.

Varför är det viktigt för dig?

– Jag tycker att det är så viktigt att ha mål. Nu… mitt mål är Greta, min hund, och det är på morgonen, mitt på dagen och på eftermiddagen och kvällen. Hon ska skötas ordentligt. Men det är ungefär så långt jag vågar sätta målen. 

Viasats svar

I veckan berättade Per Nunstedt, Nent Sports vice president, att han inte delar Zachrissons bild.

– Görans avtal löpte ut för snart 16 månader sedan. Däremot så har han arbetat för oss ändå. I höstas gjorde han vår stora nyårskrönika tillsammans med redaktionens producentteam. För några veckor sedan så gjorde han jobb inför formel 1-premiären. Och så sent som för bara några dagar sedan så diskuterade vi tänkbara uppslag, sa han till Expressen, och fortsatte:

– För oss har det varit fokus på att Göran ska få ordning på sin livssituation. Han har varit medarbetare för oss under en väldigt lång tid så därför känns det som en självklarhet att hjälpa till nu då det har varit tufft för Göran.  Han har också haft kontinuerliga samtal med sin närmsta tidigare arbetsledare på veckobasis.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!