Fyra Cola-burkar tas plötsligt in på scenen – sekunder senare har Magnus Samuelsson chockat en hel publik

Inga problem att lyfta stenar som väger flera hundra kilo.
Men ett gäng aluminiumburkar blev nästan alldeles för svårt för Magnus Samuelsson som fick slita rejält.

Magnus Samuelsson är verkligen en av våra främsta, och största, idrottare genom alla tider. Han har blivit utnämnda till Sveriges starkaste man otroliga nio gånger, och år 1998 hela världens starkaste kille. Det var han första svensk någonsin att bli.

Tackade nej

Den muskulösa bjässen har bland annat fått smeknamnen ”The Giant Swede”, och även ”The King of Stones” efter hans enorma framgångar i strongmangrenen Atlas Stenar. Där lyfter man stora och tunga stenar upp på en plattform.

Magnus Samuelsson är en otroligt folkkär figur i Sverige, och över hela världen. Så pass att han en gång blev tillfrågad en roll i en av världens största filmer, nämligen hyllade Gladiator. Svensken tackade däremot nej till förfrågan, och motiverade sitt beslut med ett ganska roligt utspel:

Foto: YouTube

– Han sa att vi skulle filma i tre månader i Marocko. Jag tänkte att jag ju precis hade kommit hem från Marocko och att det ju inte var bra där, sa han till tidningen Vildmarken.

Men det var inte bara för hans tunga lyft som Magnus Samuelsson skulle bli hela Sveriges starka och snälla nallebjörn. Han har alltid bjudit på sig själv, framför allt när han ställde upp i det folkkära succéprogrammet Lets Dance som han föga förvånande vann år 2009. Och givetvis har Samuelsson ställt upp även i andra tillfällen, som den gången han klämde fyra stycken aluminiumburkar fyllda med cola.

Svåra uppgiften

Att Magnus Samuelsson pressar sönder fyra stycken aluminiumburkar kanske inte låter som något utöver det vanliga. Men det är mycket svårare än vad man tror, och krävs enorm styrka.

Det krävs ett tryck på runt 300 kilo för att klämma sönder burken, och i klippet, som går att se nedan, blir det tydligt vilken stor utmaning det är. Magnus Samuelsson löser de första tre burkarna tämligen enkelt, men när han ger sig på den fjärde stöter han på problem.

Foto: YouTube

Sverige starkaste man genom alla tider får försöka flera gånger för att lyckas med uppgiften, men till slut brister burken och Magnus Samuelsson har inte krafter nog för att ge sig på fler. Hur som helst en otroligt imponerande insats av folkkäre Samuelsson.

Se klippet här:

LÄS MER: Därför tackade Magnus Samuelsson nej till en av tidernas största filmer – två gånger: ”Nu i efterhand…”

Exit mobile version