Därför tackade Magnus Samuelsson nej till en av tidernas största filmer – två gånger: ”Nu i efterhand…”

Magnus Samuelsson blev en världskändis efter alla sina framgångar.
Till den grad att han faktiskt fick erbjudande om en roll i en av tidernas största filmer.
Den svenska bjässen tackade dock nej.
– Det var ju lite onödigt…, säger han i efterhand.

Allting började en varm sommardag i Skara 1995. Då blev Magnus Samuelsson Sveriges starkaste man, och resten är, som man brukar säga historia. För än i dag är Samuelsson en av Sveriges mest folkkära idrottare någonsin.

Tackade nej till superroll

Det är än mer imponerande med tanke på att det verkligen inte var den största sporten han sysslade med, men i sin idrott blev Samuelsson världens bästa, och han vann folkets hjärtan på köpet. Samuelsson blev Sveriges starkaste man vid hela nio tillfällen, och 1998 vann han titeln som världens starkaste man. Och det gav eko i världen.

130808 Motor, rally, Snapphanerallyt: Magnus Samuelsson Foto: Arne Forsell / BILDBYRÅN

Till tidningen Vildmarken berättar nu att Samuelsson, efter sin vinst, fick erbjudanden om en roll i en kommande film. Den hade namnet Gladiator, och när den såldes in så lovade produktionen en världssuccé.

– Men i ärlighetens namn, har någon någonsin ringt till någon och sagt ’Hej, jag jobbar med en ganska medioker filmproduktion som förmodligen ingen kommer att se och vi undrar ifall du…’? säger Samuelsson.

”Det var lite onödigt…”

Magnus Samuelsson tackade, hur som helst, nej.

 – Sedan avslutade han med att säga att vi skulle filma i tre månader i Marocko. Jag tänkte att jag ju precis hade kommit hem från Marocko och att det ju inte var bra där, säger han.

091128 Ridsport, Stockholm International Horse Show: Magnus Samuelsson var prisutdelare. © Bildbyrån

Och visst får man väl ändå säga att det var ett misstag. Gladiator blev en monstersuccé, och är än i dag ansedd som en av tidernas största filmer. Magnus Samuelsson fick till och med en till chans att tacka ja, men hans ”nej” stod kvar.

– Han frågade ifall jag hade ångrat mig, men det hade jag inte, säger han, och fortsätter:

– Men det var ju lite onödigt för Gladiator är förmodligen en av de största filmerna i modern tid.

LÄS MER: Peter Forsberg avslöjar sin helt oanade talang – där han varit topp 200(!) i världen: ”En stor bedrift ändå…”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!