Familjen fruktar för Michael Schumachers liv under coronakrisen – tar nu drastiskt beslut

Hela världen har drabbats av coronavirusets utbrott.
Och en som verkligen är i riskzonen är F1-legendaren Michael Schumacher.
Familjen fruktar nu för hans liv, rapporterar tyska medier.

Coronaviruset fortsätter att härja i Europa och sprida skräck bland miljontals människor. Varje dag växer antalet sjuka och dödsfall när smittan bara fortsätter att spridas.

Schumacher i fara

Schweiz är ett av länderna som har försatt hela landet i karantän och förbjudit sammankomster på fler än fem personer. En som tillhör riskgruppen för coronaviruset är Formel 1-legendaren Michael Schumacher.

Michael Schumacher, Formel 1
031010 Motorsport, Formel 1, Japans Grand Prix, Suzuka, träning: Michael Schumacher, ferrari. © Bildbyrån – Cop 7

Motorikonen lider av hjärnskador efter sin livshotande skidolycka 2013 och är nu i fara för coronaviruset. Schumacher vårdas sedan flera år tillbaka i sitt hem vid Genevesjön i Schweiz.

Familjen agerar nu

Uppdateringarna om hans hälsotillstånd har blivit färre och färre genom åren för att familjen vill skydda Schumacher. Men nu tvingas hustrun Corinne och dottern Gina Maria att agera för att rädda Michael från coronaviruset.

Michael Schumacher, Formel 1
Corinna Schumacher wife of F1 legend Michael Schumacher watches the reining team competition during the FEI European Equestrian Championships in Aachen, Germany, Friday Aug. 14,2015. (Friso Gentsch/dpa via AP)

Familjen är orolig för honom och för att undvika att bli smittade försöker man nu isolera sig så gott som det går. Tyska medier rapporterar att hustrun och dottern håller sig borta från att träffa andra människor och riskera att bli smittade.

Tyska sajten VipFlash skriver att Corinne och Gina Maria även ställt in sina dagliga ridturer med familjens hästar.
– Det är en kritisk period och familjen agerar därför med största möjliga försiktighet, säger en person med insyn hos familjen till tyska sajten Bunte.

LÄS MER: Fotbollsvärlden i sorg: 20-åringen fick ont i halsen – dog fyra dagar senare av coronaviruset