Fotbollsvärlden i sorg: 20-åringen fick ont i halsen – dog fyra dagar senare av coronaviruset

Fotbollstränaren Francisco Garcia fick ont i halsen och kördes in till sjukhuset.
Fyra dagar senare var 20-åringen död på grund av coronaviruset.
– Vi visste att coronaviruset dödade människor, men vi trodde aldrig att det skulle ta honom, säger styvpappan Juan Fernandez till engelsk media.

20-årige Francisco Garcias fasansfulla död har väckt en stor sorg i fotbollsvärlden. Den unge spanjoren var tränare i spanska klubben Atletico Portado Alta fram till för några dagar sedan.

Död i coronaviruset

I fredags åkte han in till sjukhus på grund av att han hade ont i halsen och kände sig hängig. Då upptäckte läkarna att han smittats av coronaviruset men de kunde även konstatera att 20-åringen led av lunginflammation och leukemi.

Francisco Garcia
Francisco Garcia. FOTO: Twitter.

Och bara fyra dagar senare somnade Garcia in. Ett fullständigt chockbesked för familjen.
– Vi är förkrossade och fortfarande i chock. Han var en sån hälsosam kille som älskade livet och fotbollen. Han blev bara 20 år gammal, säger Garcias styvpappa Juan Fernandez till engelska tidningen The Sun.

Fotbollsvärlden i sorg

Unge Francisco sörjs nu i hela fotbollsvärlden och det är svårt att förstå hur någon så ung gått bort på grund av coronavirusets utbrott. Styvpappan fortsätter att berätta om det så oerhört tragiska.
– Han bodde fortfarande hemma hos oss och han kände sig lite hängig. Vi trodde att det handlade om en vanlig förkylning. Han var öm i halsen, men hade ingen feber och tillbringade helgen i soffan genom att ligga och titta på tv, säger han till tidningen.

De fyra dagarna på sjukhuset blev sedan väldigt omtumlande för familjen som inte ens fick träffa sonen.
– Det var så mycket att ta in. Vi visste att coronaviruset dödade människor, men vi trodde aldrig att det skulle döda ”Francis”. Att få beskedet att han hade leukemi var ett hårt slag, men det går att behandla och vi hade kunnat överväga en benmärgstransplantation om det hade funnits tid, säger Fernandez i intervjun.
– Sedan fick vi veta att han hade dött på söndagen. Under de här fyra dagarna hade vi endast telefonkontakt med sjukhuset och vi fick inte träffa ”Francis”. Vi fick inte se honom och vi fick inte säga adjö.

https://twitter.com/FutbolBible/status/1239613119858606081

LÄS MER: Allsvenska ikonen drabbad av otäck stroke – plötsligt gav kroppen upp helt: ”En chock”